salari

Serà obligatori revelar el salari abans de les entrevistes

La Comissió Europea està preparant una normativa laboral en la qual sigui obligatori mostrar el salari abans de les entrevistes. La idea està pensada perquè els treballadors europeus rebin la mateixa retribució pel mateix treball. És a dir, es planteja en nom de la transparència salarial. A més, el text liderat per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, aspira al fet que els treballadors també poden demanar informació salarial desglossada per sisè i categoria laboral. De la mateixa manera, les empreses estaran obligades a revelar la bretxa de gènere.

La proposta també reforça els instruments perquè els treballadors puguin fer valer els seus drets, i a més facilita l’accés a la justícia. Els ocupadors no podran sol·licitar a qui es presenti a un procés de selecció el seu historial salarial, i hauran de proporcionar informació retributiva anonimitzada quan així ho sol·licitin els empleats.

Així mateix, qui hagi estat víctima de discriminació retributiva tindrà dret a una indemnització. En aquest cas, la Secció Sisena dedicada al Dret Internacional Privat, de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació (RAJYLE) va debatre sobre aquesta normativa i la perspectiva de gènere i diversitat en l’àmbit constitucional i europeu.

“La UE ha fet passos de gegant en la constitució d’un Dret Comunitari en matèria de família i l’exportació d’un model en el nostre àmbit d’influència”, va dir la notària Ana Fernández-Tresguerres, acadèmica de número de la RAJYLE i presidenta de la Secció, la jornada.

“No hem aconseguit la igualtat plena material de facto per a remuntar tota una història de desigualtat”, va argumentar la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo sobre el salari. Per part seva, Encarna Roca, acadèmica de número i vicepresidenta del Tribunal Constitucional, va declarar que “s’ha d’organitzar en l’àmbit legal un bon sistema de drets i deures entre els membres del grup”. De la mateixa manera, es preveuen sancions per a aquells casos en els quals es repeteixi una infracció, els Estats membres hauran d’habilitar un barem de sancions específiques, amb una indicació de quines són les multes mínimes.

La idea està pensada perquè els treballadors europeus rebin la mateixa retribució pel mateix treball. És a dir, es planteja en nom de la transparència salarial Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú