Madrid

Ocupació: Catalunya i Madrid lideren la contractació estival

Per a la campanya d’estiu s’espera fregar un milió i mig de contractacions per a tot Espanya, en especial destacar el nombre de contractacions a Catalunya i a la Comunitat de Madrid. Així ho ha estimat l’empresa de recursos humans Adecco. D’altra banda, s’espera que us sectors de turisme i hostaleria seran els principals impulsors d’ocupació durant els mesos d’estiu. L’activitat turística fomentarà, al seu torn, el treball en altres sectors relacionats estretament amb aquest, com l’aeroportuari, serveis, logística i transport.

Adecco, en aquest sentit, destaca que el període de rebaixes, unit a l’auge del turisme estival, farà que els sectors de distribució i «retail» i comerç també tinguin la necessitat de contractar treballadors per a aquestes dates. La consultora apunta que el fenomen del comerç electrònic provoca així mateix un increment de les contractacions, sobretot en el sector logístic i el transport, com a conseqüència de les elevades vendes durant la campanya de rebaixes.

Es pronostica una alta demanda en els perfils relacionats amb l’activitat turística i l’hostaleria, com cambrers, cuiners, ajudants de cuina, agents de viatges, cambrers de pis, monitors de temps lliure i socorristes. D’altra banda, en el sector de distribució i «retail», es concentra gran part dels perfils que es requereixen en aquestes dates, concretament empaquetadors, caixers, reposadors o mossos de magatzem. Logística i transport necessitaran administratius, mossos, peons de magatzem, carreters, repartidors i preparadors de comandes amb radiofreqüència. Els llocs centrats en l’atenció al client, com hostes, teleoperadors i gestors del punt de vendes, seran també molt sol·licitats per les empreses.

Catalunya i Madrid: les comunitats amb més contractes

En aquesta temporada d’estiu seran Catalunya i Madrid les que més contractes s’esperen realitzar. Així, mentre que en territoris com Extremadura, la Rioja o Illes Balears no s’arribarà ni a les 15.000 contractacions, en punts com Catalunya o Madrid se superaran àmpliament les 200.000. Catalunya liderarà la generació d’ocupació a l’estiu, amb 285.038 contractacions, una xifra més de cinquanta vegades superior a la d’Extremadura (5.386), la comunitat autònoma que estarà a la cua, igual que va ocórrer l’any passat.

Pel que fa al creixement interanual, la comunitat que experimentarà un major increment interanual serà Galícia (+ 14%), que passarà de les 64.855 contractacions realitzades en 2018 a les 74.033 que s’esperen per a aquest estiu. Andalusia registrarà el segon augment interanual més acusat (+ 12%) seguit de Cantàbria (+ 10%). En la banda oposada, el País Basc (+ 1%), la Rioja (+ 2%), Canàries (+ 2%) i Múrcia (+ 2%) presentaran els increments interanuals més discrets.

Per províncies, es repeteix la tendència de l’any passat: Madrid torna a liderar les previsions de contractació de la campanya d’estiu, amb 223.800 nous llocs de treball, per davant de Barcelona (219.900 contractes), Múrcia (152.300) i València (113.700). Les províncies en les quals menys ocupació es preveu, per sota de les 3.000 contractacions, són Sòria (1.374 llocs de treball), Ciudad Real (2.000), Càceres (2.400) i Badajoz (2.900).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú