Turisme

Turisme: pèrdues milionàries pel Coronavirus

El sector del turisme a la Unió Europea (UE) està patint pèrdues milionàries per la irrupció del coronavirus. Des de començaments de gener per l’absència de xinesos està provocant un cost mensual de 1.000 milions d’euros, segons el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton. El comissari ha afirmat que existeix “un alentiment important de l’economia mundial” a causa de l’epidèmia.

Aquest impacte es fa sentir sobre les cadenes d’aprovisionament de moltes empreses que depenen de mercaderies fabricades a la Xina, però també en el turisme, ja que els xinesos han deixat de viatjar. El comissari francès va precisar que a causa d’això hi ha hagut dos milions de pernoctacions menys en els 27 països de la UE des de gener i això significa una reducció d’ingressos de 1.000 milions d’euros mensuals.

La Comissió Europea va activar a la fi de febrer un paquet de 232 milions d’euros per a “la preparació, la prevenció i la contenció del virus”. La partida més gran d’aquesta ajuda, 114 milions, es destinarien a donar suport a “el pla de preparació i resposta mundial” activat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Altres 100 milions es destinarien a la “recerca relacionada amb la diagnosi, la teràpia i la prevenció” del covid-19.

Dels 18 milions restants, un 83% (15 milions) s’assignaria de manera exclusiva a controlar i diagnosticar el virus a Àfrica. Els últims tres milions d’aquest paquet d’ajuda servirien per a “finançar els vols de repatriació de ciutadans de la UE des de Wuhan”, província en la qual es va originar el coronavirus.

L'epidèmia del #coronavirus està causant greus pèrdues en el sector del turisme a la Unió Europea (UE). La Comissió Europea estima una pèrdua de 1.000 milions d'euros al mes Click To Tweet

“L’impacte del coronavirus ha provocat una desacceleració en la indústria (…), però una vegada el virus estigui controlat, esperem que els patrons de reserves tornin a la normalitat”, va subratllar Dana Dunne, conseller delegat d’eDreams. El portal espanyol Booking ha registrat també un descens de les seves reserves registrades entre gener i febrer, del 30% en el seu cas. Un percentatge que puja al 50% en els viatges a Itàlia. Amb tot, des de la companyia esperen que la contractació es recuperi més endavant, en previsió que els viatgers estiguin postergant la decisió de viatjar fins a veure com evoluciona la propagació del virus.

Per a ciutats com Barcelona, la crisi del coronavirus suposa un cop letal per a la seva economia dependent del turisme. Per al comerç de luxe de la ciutat comtal suposa una dura garrotada, ja que els ciutadans xinesos suposaven entorn del 38% del volum de compres del passeig de Gràcia. Les compres dels turistes xinesos eren fins a l’any passat motor fonamental, amb un creixement del 16%. Els comerços del passeig de Gràcia podrien sofrir una retallada de les vendes de l’ordre del 50% per la caiguda del turisme asiàtic a Barcelona. Alguns dels comerços de la zona basen les seves vendes fins a un 80% en els turistes.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú