PSD2

Què és i per què és important la PSD2?

L’entrada en vigor de la nova Directiva de serveis de pagament, anomenada PSD2, és una gran desconeguda per a la majoria d’usuaris. Les seves implicacions, però, són de vital importància. Aquesta nova mesura legislativa permet a tercers accedir a la infraestructura dels bancs, reforçant a més la seguretat de les transaccions en línia. ¿L’objectiu?, que la compravenda en línia a la Unió Europea sigui més segura, fàcil i competitiva.

Sota previ consentiment del titular d’un compte, a partir d’ara terceres parts poden accedir al compte del client per dur a terme pagaments al seu nom. En aquest sentit, les transaccions dineràries per la xarxa seran més ràpides, sempre que el client ha autoritzat a un TPP l’accés a la seva informació bancària.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Quant a l’apartat de la seguretat, la posada en marxa d’aquesta mesura pot crear greus vulnerabilitats de cara als delinqüents telemàtics. Per a això, s’ha establert un paquet de mesures per blindar les transaccions. Entre d’altres, serà obligatori per a les empreses l’ús de la doble verificació. Aquesta pot consistir en contrasenyes alfanumèriques, nombre de targetes, codi PIN o, entre d’altres, escaneig de l’empremta digital.

Actualment a Espanya el volum de negoci en comerç electrònic amb targeta suma 40.000 milions a l’any. El 49% correspon a compres de targetes espanyoles fora d’Espanya, el 33% a operacions de targetes espanyoles a Espanya i el 18% d’estrangeres a Espanya. Tal és el volum que el Banc d’Espanya ha de concedir un temps addicional als proveïdors de serveis de pagament per migrar cap a solucions que s’adaptin a la nova normativa PSD2.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú