Puja la popularitat de Conte i Macron. Què passa amb Sánchez?

Els països europeus més afectats per la Covid-19 i per les mesures de confinament i restriccions econòmiques són Itàlia, Espanya i França, per aquest ordre.

Com és lògic tots els problemes derivats concorren sobre els seus líders polítics, un centrista Macron, un teòric membre del populista moviment 5 Stelle, Conte, i en realitat una personalitat independent, i el secretari general del PSOE, Sánchez. Però fins ara per als dos primers el resultat és un èxit. Un 46% dels francesos troba positiva la gestió del president, i això vol dir ni més ni menys que 13 punts més que fa un mes. És un ascens extraordinari que deixa molt ben situat al president Macron, que no tenia tan bons resultats des de juny del 2018, amb el cas del seu guardaespatlles principal, Alexandre Benalla. A partir d’aquella data es va produir un continu deteriorament, que va culminar amb les revoltes dels “armilles grogues”.

Per la seva banda, Conte també ha experimentat en l’espai d’un mes un ascens notable, més de 7 punts, que li permeten superar el 40% d’aprovació, i aproximar-se a la meitat d’opinions favorables.

El gran interrogant és Sánchez. Després d’una gran presència en els mitjans de comunicació, està totalment desaparegut. Fa dies que no es registra cap compareixença pública del president del Govern, si bé són contínues les intervencions de diversos ministres, fins i tot d’alguns tan poc notoris com el de Consum, Alberto Garzón, que disposa de molt poques competències; en realitat és poc més que una Direcció General, o Pedro Duque, responsable de Ciència i Investigació (ara esqueixat d’Universitats) regit per Manuel Castells, que per cert és l’únic ministre que té pendent una compareixença pública per explicar d’una vegada per totes quina és la posició del govern davant la situació actual de les universitats, i si disposen d’alguna previsió per al proper curs.

Espanya, amb només 47.000.000 d'habitants, ja representa el 20% de morts mundials pel coronavirus Click To Tweet

No hi ha una enquesta recent que mesuri la popularitat de Sánchez, si bé segons diferents observatoris, com l’enquesta de les empreses de Deloitte, el resultat era francament desfavorable. Tres fets castiguen Sánchez: la irresponsabilitat greu de les manifestacions del 8M impulsades pel govern, la sensació generalitzada de desencert, rectificacions, i sobretot falta de previsió, i el 20% mundial de morts pel coronavirus amb només 47.000.000 d’habitants. Perquè el fet és que Espanya ja supera el nombre de morts d’Itàlia, malgrat un comptatge que no els incorpora a tots. Un desastre que s’acarnissa en la població de més edat. L’última enquesta realitzada també assenyala un descens del PSOE. Segurament aquesta situació ha aconsellat que no es prodigui en les seves compareixences públiques, fins que la situació escampi, més quan és molt probable que ens encaminem a una altra pròrroga del confinament, que és el més rígid d’Europa, i que haurà d’anunciar en els pròxims dies, amb el subsegüent agreujament de la situació econòmica.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.