A Barcelona hi ha grans qüestions que estan oblidades i que representen un problema. Espais de la ciutat sense un objectiu clar, com la muntanya de Montjuïc o la plataforma del zoo marí. Per altra banda el soroll és un dels grans inconvenients de la capital catalana, que pot derivar en problemes sanitaris.

El govern de Colau es fa el sord en aquests problemes que necessiten una solució, o si més no, són oportunitats perdudes de millora. La plataforma del zoo marí, per exemple, una gran llosa de ciment sobre el mar que Joan Clos pretenia que fos un zoològic d’animals marins. 230.000 metres quadrats de superfície, amb un cost de 30 milions d’euros, fa 10 anys que no tenen gairebé cap ús. És la zona on s’hi posen els circs, concerts del Primavera Sound o les atraccions de la Fira d’abril. També es fa servir com a aparcament esporàdicament.

La muntanya de Montjuïc és un altre escenari d’oportunitats perdudes. Montjuïc és una mostra de com un espai cultural i esportiu ha estat oblidat. La potencialitat de la zona verda de Barcelona és innegable, però està orfe d’una bona direcció. Més il·luminació, publicitat, cartells i seguretat seria un bon començament.

Per altra banda molts veïns de Barcelona estan preocupats pel soroll de la ciutat. Un 32% dels barcelonins pateixen nivells de soroll superiors a 55 dB(A) durant la nit. 55 és el nivell que fixa l’OMS com a màxim saludable. Zones com el Raval o el Gòtic registren dades de més de 70 decibels durant tot el dia. En aquest sentit, el trànsit continua sent el principal causant de soroll, en menor mesura, l’oci nocturn, també és un factor.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.