Més de la meitat de les empreses reduiran els sous

Segons l’informe ‘Converses: Remuneracions i el Covid-19’, realitzat per KPMG a Espanya amb la participació de 131 responsables de compensació, directors de recursos humans i membres de consells, el 60% de les empreses han decidit baixar o congelar durant els pròxims sis mesos les remuneracions dels seus consellers, alts executius i empleats. Amb motiu de preservar la liquiditat davant la incertesa en la recuperació de la demanda, les remuneracions estan sent alterades en la gran majoria dels sectors. A més, un 37% de les companyies assegura que, en els pròxims mesos, es continuaran congelant els increments salarials de tota la plantilla, un 18% considera que no es duran a terme més ajustos a la baixa per a cap nivell de l’organització i, un 14%, preveu una reducció de la compensació total en general per a tota la plantilla.

No obstant això, un 27% de les companyies que ha dut a terme un ERTO ha decidit complementar els salaris dels seus col·laboradors, amb el propòsit de mantenir el poder adquisitiu de les persones afectades. En aquesta crisi s’ha vist la importància de comptar amb mecanismes de flexibilitat gairebé en qualsevol política que es defineixi i, molt especialment, en la política retributiva de consellers i altres nivells de les companyies per a poder donar resposta a situacions extraordinàries com la viscuda arran de la pandèmia del Covid-19. En aquest sentit, un 70% de les empreses reporta que la seva política retributiva, tant de consellers com a nivell general, no contempla cap pla d’excepcions, i només un 17% afirma tenir possibilitat d’adaptar-la.

La majoria de les companyies (34%) preveu que es reduirà la retribució variable anual reportada per a 2020 per a empleats i consellers, a causa de la dificultat per a aconseguir els objectius de negoci. Malgrat això, un 24% de les empreses enquestades considera que no es farà cap canvi en aquests sistemes perquè es desitja motivar als directius i empleats de cara a la sortida de la crisi. Un altre 23% creu que es retardarà o modificar la consecució d’objectius.

De l’informe també s’extreuen determinades conclusions en relació amb el teletreball, com que la pandèmia ha sorprès les empreses sense una política formal de teletreball, ja que un 68% no tenia una com a tal. I per si no fos prou, del 26% que sí que la tenia, pràcticament el 60% ha hagut de modificar-la perquè possiblement estava pensada per a altres circumstàncies.

El 60% de les empreses han decidit baixar o congelar durant els pròxims sis mesos les remuneracions dels seus consellers, alts executius i empleats. Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.