municipi

Matadepera es converteix en el municipi més ric d’Espanya

Segons les dades publicades en aquest dimarts per l’Agència Tributària, Matadepera es va convertir en 2018 en el municipi, amb una mitjana de 218.788 euros, en el municipi més ric d’Espanya. Aquest increment, que suposa una multiplicació per quatre de la seva renda bruta, ha desbancat amb molta diferència a Pozuelo de Alarcón, a Madrid.

Les dues províncies a les quals pertanyen aquests municipis tornen a copar els deu primers llocs de la llista dels prop de 3.000 que la integren quan s’ordena per renda (disponible o bruta) de més a menys. Els municipis que formen part d’aquesta estadística han de tenir més de 1.000 habitants. Després de Matadepera i Pozuelo apareixen altres habituals, com Boadilla del Monte (46.386), Alcobendas (45.580), Sant Just Desvern (43.095) o Sant Cugat del Vallès (43.084).

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

L’estadística de declarants de l’IRPF per municipis del 2018 suposa la desaparició del llistat dels ‘top’ d’Avinyonet del Penedès, que en la classificació del 2017 va fer un salt fins al segon lloc. Aquest ascens es va deure a la distorsió provocada pel fet que Maurici Botton Carrasco, exaccionista de Danone, tenia la residència en aquest municipi de l’Alt Penedès i que alguna operació de cobrament de dividends o realització de plusvàlues va generar aquest augment.

Dels 25 primers municipis en els quals es declaren més rendes, només tres no pertanyen ni a Madrid (un total de 10) ni a Barcelona (un total de 12). Un és Rocafort, a València, amb una mitjana de 52.320 euros; un altre és Peralada (Alt Empordà), amb 46. 576 euros; i un altre Valldemosa, a Mallorca, 44.773 euros. Aquest fet marca la desigualtat regional, accentuada per la creixent centralització de les dues grans urbs.

A Catalunya, la llista de 10 municipis amb més renda declarada, que encapçalen Matadepera, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès i Alella, la completen Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Cabrils (Maresme), Sitges (Garraf), Teià (Maresme), Castelldefels (Baix Llobregat) i Cabrera de Mar (Maresme).

Per contra, Zahínos (Badajoz) es manté com el municipi de més de 1.000 habitants de menor renda, amb 12.459 euros per habitant de mitjana malgrat experimentar un notable repunt des dels 11.480 euros de l’exercici anterior. Li segueixen El Palmar de Troia (Sevilla), amb 12.560 euros, Pobla de Obando (12.575 euros) i Figuera de Vargas (12.661 euros) i el Tornavacas (12.965 euros). La renda bruta mitjana en l’àmbit nacional és de 27.632 euros.

Dels 25 primers municipis en els quals es declaren més rendes, només tres no pertanyen ni a Madrid ni a Barcelona. Click To Tweet

El divendres, 9 d'octubre, el rei Felip VI estarà a Barcelona. Estàs d'acord que el rei vingui a Catalunya?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú