inversió estrangera

La inversió estrangera a Catalunya resisteix a la desacceleració

Segons les dades publicades pel ministeri d’Indústria, la inversió estrangera a Catalunya va créixer en un 16% en els sis primers mesos de l’any, fins als 1.235 milions d’euros. D’aquesta manera, la inversió estrangera a Catalunya durant els primers sis mesos de l’any es recupera després que l’any passat es registressin 1.063 milions d’euros, una de les xifres més baixes des del 2014, quan va ser de 512,7 milions d’euros. Si bé aquesta dada és positiu, si s’analitza trimestralment, es mostra una lleugera revisió a la baixa al llarg d’aquest any. En el primer trimestre la inversió estrangera va arribar als 704,7 milions d’euros, en els següents tres mesos va caure fins als 503,4 milions.

La inversió estrangera a Catalunya va registrar el seu màxim durant el primer semestre a 2015, amb 2.576,1 milions d’euros, per davant dels 512,7 milions d’euros del 2014. Pel que fa al 2016, durant els sis primers mesos de l’any, es van registrar 1.339 milions d’euros, el 2017 la xifra va arribar als 1.798 milions d’euros i el 2018 va sumar 1.063.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

En el cas de Madrid la tendència baixista és similar: les dades mostren un descens de la inversió forana del 84,2%, fins als 6.562,7 milions. Igual com succeeix a Catalunya, la inversió estrangera mostra una tendència a la baixa quan s’analitza de manera aïllada trimestre per trimestre. A Madrid mentre que en el primer trimestre la inversió forana va ser de 3.877.7 milions respecte dels 2.685,1 milions del segon trimestre.

A nivell general, les empreses estrangeres van injectar 10.301,8 milions d’euros en els primers sis mesos de l’any, xifra que representa un descens del 63,1% amb relació al mateix període de l’any passat. D’altra banda, cal tenir en compte que les xifres que ofereix el ministeri es recopilen directament de les empreses però aquestes no tenen cap obligació de comunicar-les ni menys encara de detallar en quina comunitat concreta s’ha dut a terme la inversió. Per això l’efecte capitalitat en el cas de Madrid és molt important.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú