cotxe elèctric

Espanya: el cinquè país d’Europa més car en la càrrega d’un cotxe elèctric

Segons l’últim estudi de la comparadora Switcher, utilitzant dades d’Eurostat, Espanya és el cinquè país més car per a carregar un cotxe elèctric. Les dades reflecteixen que a Espanya es paga 13,99 euros per a carregar completament un cotxe elèctric, i 4,61 euros cada 100 km. Una xifra que pren dades del cost de la càrrega domèstica i també de la xarxa pública. D’aquí els seus elevats números respecte a únicament la càrrega residencial.

Per a realitzar aquests càlculs s’ha utilitzat una metodologia on s’han aplicat factors com la situació geopolítica, el mix elèctric nacional, diversificació d’importacions de l’electricitat, costos de xarxa, costos de protecció ambiental, les condicions climàtiques, a més dels crucials impostos i gravàmens. Factors que determinen quin serà el cost de la recàrrega per als clients, i que ens mostra que no és només una qüestió de l’origen de l’electricitat de cada estat.

La mitjana s’ha realitzat sobre la base d’un cotxe elèctric amb una bateria de 60 kWh de capacitat, per la qual cosa es podria prendre com a exemple un VW ID.3 de 58 kWh o els Hyundai Kona i Kia e-Niro amb la bateria de 64 kWh. Lògicament, el preu pot variar en funció de la capacitat de bateria del vehicle, per això especifiquem que l’estudi és sobre la base de 60 kWh.

Alemanya és el país més car per a recarregar un elèctric a Europa, amb una mitjana de 19,02 euros per càrrega completa i 6,27 euros als 100 km. Un Top cinc dels més costosos on a més podem trobar a Dinamarca, Bèlgica, Irlanda i Espanya. Ucraïna d’altra banda és el país més barat, amb tot just 2,91 euros per càrrega i 0,96 euros cada 100 km, mentre que el cost mitjà de carregar un vehicle elèctric a Europa és de 10,13 euros, sent la mitjana del cost als 100 km de 3,34 euros.

Crida l’atenció que els primers llocs estan ocupats per països amb unes rendes per càpita inferiors a la mitjana, però és menys curiós que en la meitat de la taula trobem països molt més rics, com Noruega o Islàndia, que tenen un cost mitjà del kWh un 40% per sota del qual hem de pagar a Espanya.

Les dades reflecteixen que a Espanya es paga 13,99 euros per a carregar completament un cotxe elèctric, i 4,61 euros cada 100 km Click To Tweet

Creus que els partits polítics han de practicar cordons sanitaris contra altres partits amb representació parlamentària?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú