turisme

Els rebrots podrien acabar d’enfonsar el turisme

El sector del turisme veu en perill la fi de l’any a causa dels rebrots que durant aquestes setmanes estan succeint a Espanya. La pandèmia continua deixant el pitjor any per al sector, suposant deixar de percebre al voltant de 30.000 milions d’euros d’ingressos.

Durant l’últim quadrimestre de 2019, van venir a Espanya 25,2 milions de turistes internacionals, que van deixar 28.154 milions d’euros. Encara que el descens en les entrades de turistes estrangers es va atenuant a mesura que passen els mesos, al juliol acumulava encara una caiguda del 75% sobre el mateix mes de l’any anterior. Aquests ingressos estan ara en l’aire, per la qual cosa el sector clama per l’establiment de corredors segurs amb els principals països emissors i per campanyes de comunicació que traslladin seguretat als viatgers internacionals.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Al temps, diferents agents turístics s’afanyen per obrir opcions per als viatgers, fonamentalment els nacionals: des del turisme de muntanya i esquí al enoturisme i s’ofereixen promocions i descomptes en hotels i aerolínies. En l’últim quadrimestre estan en l’aire una bona part de les arribades de residents al Regne Unit -imposa quarantena a la volta-, que en els quatre últims mesos de 2019 van sumar 5,41 milions d’entrades i van deixar 5.254 milions d’euros.

El mateix ocorre amb els 3,51 milions de turistes alemanys que van venir al setembre-desembre de 2019 i que van gastar aquí 3.705 milions d’euros; o els gairebé 3 milions de francesos, la despesa dels quals va sumar 1.985 milions. També es perdrà bona part dels 1.686 milions que es van deixar els ciutadans dels països nòrdics.

La comunitat més perjudicada en termes absoluts serà Catalunya, on van viatjar en els últims quatre mesos de l’any passat 5,73 milions de turistes -francesos i britànics sobretot, encara que guanyen pes estatunidencs i russos- que van pagar 6.200 milions d’euros. En termes relatius, la comunitat més afectada serà Canàries, perquè el turisme representa entorn d’un 35% del seu PIB i aquests mesos de temporada alta allí són crucials, ja que concentren un terç dels ingressos anuals dels estrangers que passen les seves vacances a les illes.

Encara que el descens en les entrades de turistes estrangers es va atenuant a mesura que passen els mesos, al juliol acumulava encara una caiguda del 75% sobre el mateix mes de l'any anterior. Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú