l'automòbil

El mercat de l’automòbil cau un 78,3% a Europa

Durant el mes d’Abril es van matricular 292.182 unitats a Europa, la qual cosa significa que el mercat de l’automòbil va caure un 78,3% en comparació amb els 1,34 milions d’exemplars venuts en aquest mes de l’any anterior, tal com reflecteixen les dades de l’Associació de Constructors Europeus d’Automòbils (ACEA). D’altra banda, si ens centrem en el primer quadrimestre de 2020, les matriculacions van ser de 3,34 milions d’unitats, és a dir, un 39,1% menys que en l’exercici anterior.

Itàlia, Regne Unit i Espanya van ser els països més afectats per la caiguda de l’activitat vinculada a l’aturada econòmica que ha provocat la covid-19. Mentre que el mercat de l’automòbil italià es contreia un 97,6%, el britànic el feia a ritmes del 97,3% i l’espanyol a un 96,5%. L’enfonsament també va ser important a França (88,8%), mentre que la magnitud de la caiguda va ser menor a Alemanya (61,1%), beneficiada per una obertura més accelerada dels concessionaris.

El tancament temporal dels concessionaris i el confinament de la població per a reduir els contagis pel coronavirus ha provocat aquest enfonsament. Si bé tots els fabricants de l’automòbil han patit importants caigudes, alguns han marcat majors descensos que la resta. El grup Fiat Chrysler (FCA) ha estat el que més ha reduït les seves vendes a l’abril, amb un 87,7%; li segueix Nissan (-84,5%), Honda (-83%), Jaguar-Land Rover (-82,4%) i el Grup PSA, fabricador de Peugeot o Citroën (-81,2%).

En l’altre costat de la balança, amb també pèrdues però menors, es troben Volvo (-62,9%), Mitsubishi (-63,3%) i BMW (-65,3%). De fet, són les úniques signatures que han registrat baixades inferiors al 70%. L’empresa bavaresa és una de les quals aguanta millor l’estirada enguany. Entre l’1 de gener i el 30 d’abril ha vist retrocedir les seves matriculacions un 27,3%. Es tracta del segon millor dada, després del grup Toyota, que acumula un descens del 24,4%. La companyia que porta pitjor les vendes acumulades des de principis d’any és Mazda, que ha baixat un 53,6% en comparació amb el mateix període de 2019.

Durant el mes d'Abril es van matricular 292.182 unitats a Europa, la qual cosa significa que el mercat de l'automòbil va caure un 78,3%. Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.