MWC

El coronavirus fa perillar el MWC

La fira de mòbils més important de l’any, el Mobile World Congress (MWC), es troba en perill per la propagació del coronavirus. La prudència de les companyies és tal que cada vegada són més les empreses que estan renunciant la seva assistència al MWC. Aquest diumenge ha estat Amazon, qui ha que se suma a Nvidia, Ericsson i LG per a no viatjar a Barcelona. “A causa del brot i les contínues preocupacions entorn del nou coronavirus, Amazon es retirarà d’exhibir i participar en el Mobile World Congress 2020”, ha declarat un portaveu d’aquesta empresa. Y aquest mateix dilluns s’ha sumat a la llista d’excusats Sony.

La fira, que se celebrarà del 24 al 27 de febrer, es veu en perill si més empreses deixen d’assistir a l’esdeveniment. Al Mobile acudirien entorn de 110.000 professionals del sector de les telecomunicacions i, d’acord amb els percentatges d’anteriors edicions, almenys 6.500 procedirien de la Xina, on aquesta epidèmia està actualment més activa. Mancant l’estatunidenca Apple, que concentra les seves presentacions en la seva pròpia seu californiana, les empreses xineses són fonamentals en la cita de Barcelona, especialment de cara a la seva activitat a Europa. Huawei, Xiaomi i Oppo es troben entre els gegants del sector que protagonitzen aquesta trobada global.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va cridar a la “tranquil·litat” el divendres passat per a celebrar el MWC “amb total normalitat” pesi al coronavirus. “Tant de bo no hi hagi més anuncis com aquests. Em consta que s’estan prenent totes les mesures necessàries”, ha dit l’alcaldessa. La primera a renunciar va ser LG, que el dimarts passat va anunciar que no acudiria. En un comunicat, la companyia va explicar que prenia aquesta mesura per a “anteposar la seguretat i la salut dels seus empleats” evitant trasllats entre diferents països davant la crisi sanitària.

Ericsson va seguir els passos de la companyia coreana i el divendres també va anunciar la seva decisió de no acudir al Mobile. “La salut i la seguretat dels nostres empleats, clients i altres parts interessades són la nostra màxima prioritat. Aquesta no és una decisió que hàgim pres a la lleugera. Estàvem desitjosos de mostrar les nostres últimes innovacions en el MWC de Barcelona. És molt desafortunat, però creiem fermament que la decisió comercial més responsable és retirar la nostra participació de l’esdeveniment d’enguany”, ha afirmat Börje Ekholm, CEO d’Ericsson.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú