107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: DUES REFORMES BÀSIQUES

L’objectiu és fer present com de necessari és assumir i assolir per part de la societat, les institucions i els partits polítics uns objectius concrets que permetin transformar Catalunya en el màxim i millor sentit del mot.

Els 107 objectius han estat fruit de reflexió i debat en el sí de Converses, però no tenen cap pretensió dogmàtica. Considerem que són bons, però ni inamovibles o inmillorables.

Per aquesta raó et cridem a fer arribar el teu punt de vista, a participar en aquest debat gradual i a distància, i que un cop finalitzat tindrà un resultat més concret en la trobada i conversa de tothom que hi hagi participat, amb la finalitat de disposar d’un projecte per a Catalunya suprapartidista i resultant de la més àmplia participació que pugui presentar qualsevol altre projecte.

Si estàs interessat en participar en el debat o formular observacions escriu a:

admin@concatconverses.cat
OBJECTIU 2 i 3: DUES REFORMES BÀSIQUES

2. Reforma de la fiscalitat catalana per fer-la més justa i racional. Comportarà com a mínim: (1) la reducció de l’IRPF en els nivells més baixos d’ingressos, de manera que tinguin un dels millors tractes fiscals de tota Espanya en lloc de ser dels pitjors, com fins ara. (2) Reducció de l’impost per patrimoni. No pot ser que el 45% dels ingressos de tot l’Estat del període 2014-2019 d’aquest impost s’hagi pagat a Catalunya. Aquesta proporció ha de reduir-se al 20%, és a dir, menys de la meitat. (3) Revisió, reducció i adequació dels impostos especials sota criteris de rendiment, racionalitat i no perjudicar l’economia productiva. És el cas del nou impost sobre el CO2, que tal com està plantejat ve a ser una doble imposició que pot provocar la deslocalització d’indústries de Catalunya i la dissuasió per a noves instal·lacions.

3. Reforma de l’envellida i ineficient administració catalana. Es durà a terme una reducció important dels instituts i organismes autònoms, per supressió i fusió dels actuals. Un cop efectuada aquesta racionalització, es procedirà a la renovació de tots els càrrecs públics dels organismes que continuïn. Es definirà un nou model d’administració per a la Generalitat dirigit a aconseguir una més gran eficiència, eficàcia i economia de gestió i una millor adaptació a la complexitat de la realitat.

107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: PLANIFICACIÓ I CONCERTACIÓ

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.