Ada Colau

Ada Colau carrega ara contra el pont aeri

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau proposa a l’Aeroport de Barcelona-el Prat eliminar tots aquells vols que tinguin una alternativa ferroviària. La proposta de govern de l’alcaldessa Ada Colau comporta eliminar el pont aeri entre Barcelona i Madrid, existent des de 1974, i mantenir la connexió entre les dues principals ciutats d’Espanya en AVE, que les connecta des de 2008. “El pont aeri té una alternativa ferroviària sense emissions”, ha assegurat el regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, ​​Eloi Badia, en una entrevista de BTV.

Per tal de poder portar a terme aquesta mesura, l’Ajuntament demana la col·laboració amb la Generalitat i el Govern espanyol per poder “reduir la contaminació”. D’altra banda, estan planificant decretar l’emergència climàtica a mitjans d’aquest mes.

Aquesta idea del consistori no ha sigut ben rebuda pels empresaris. La Confederació Empresarial de Madrid (Ceim) i Foment de l’Ocupació, patronals de Madrid i Catalunya, respectivament, han redactat un comunicat conjunt en què demanen “prudència” davant la proposta “exploratòria” de l’Ajuntament de Barcelona d’eliminar el pont aeri “perquè té una alternativa ferroviària sense emissions”.

Els empresaris entenen que “cal fer les propostes amb les dades dels serveis i la demanda en funció del volum de passatgers, el tràfic previst, la capacitat real de cada servei i donant resposta tant als criteris econòmics com als compromisos ineludibles davant l’emergència climàtica”.

En la mateixa línia, les dues patronals remarquen la importància que “ciutats cosmopolites com Madrid i Barcelona disposen de totes les connexions possibles, tant aèries, marítimes, ferroviàries i viàries”. Per això, assenyalen que, en el cas de Barcelona-Madrid, “per a les dues ciutats és imprescindible comptar amb el servei del Pont Aeri”, al temps que considera “imprescindible” la connexió ferroviària d’alta velocitat entre les dues ciutats.

A més, recorden que entre Madrid i Barcelona “hi ha molts vols de connexió entre les dues ciutats per enllaçar amb altres amb destinacions diverses, especialment cap Sud-amèrica”, de manera que “és necessari disposar la connectiva aèria entre les dues ciutats per facilitar al viatger la seva mobilitat”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú