2021: la majoria d’empreses contractaran més personal

Segons la Guia del Mercat Laboral 2021 de la consultora líder en recursos humans HAYS España, el 61% de les empreses espanyoles assegura que contractarà personal enguany. El percentatge d’empreses que pensen contractar enguany és tan sols 9 punts percentuals inferiors al de 2020, si es té en compte que l’escenari ha canviat dràsticament per l’impacte de la covid-19. No obstant això, de totes les empreses preguntades, el 50% afirma que aquestes contractacions suposaran un increment de les seves plantilles respecte a l’any anterior, un aspecte positiu en un context d’incertesa.

Un aspecte clau a l’hora de planificar contractacions és l’expectativa de facturació per a l’exercici. Un terç de les empreses espanyoles (34%) creu que el seu negoci augmentarà enguany, mentre un altre terç (31%) considera que es reduirà i la resta no està segur dels resultats que ofereix el pròxim exercici.

El 77% de les empreses afirma que no tem una fugida de talent en 2021, mentre que l’any passat aquesta xifra era inferior, el 68%. En la part dels treballadors, la Guia reflecteix que en 2020 van estar poc disposats a assumir riscos i deixar el seu actual lloc de treball sense tenir altres opcions confirmades: 22% ho van fer, enfront del 78% que no. En la part dels treballadors, la guia reflecteix que en 2020 van estar poc disposats a assumir riscos i deixar el seu actual lloc de treball sense tenir altres opcions confirmades, amb un 22% que ho van fer, enfront del 78% que no.

Quant als sectors amb major intenció de contractació, aquests són IT i Internet (83%), Pharma (75%) i salut i metge-sanitari (74%), mentre que els que tenen menor intenció de contractar són els més afectats per la pandèmia. En ells figuren el sector d’automoció (56%), retail i béns de consum (52%), viatges, hostaleria i turisme (52%), amb l’afegit del sector producció i fabricació (56%).

Respecte als perfils més demandats, destaquen els de l’àmbit de vendes i departament comercial (43%), seguit d’enginyers (34%) i informàtics (32%). Per comunitats autònomes, la regió que més contractacions preveu és Andalusia (69%), mentre que Madrid se situa a la cua (55%). A Catalunya i País Basc aquest percentatge aconsegueix el 64% i 61%, respectivament, mentre que en la zona de Llevant és d’un 59%.

En el costat de les empreses, el 63% sosté que revisarà les polítiques de teletreball que tenia abans de la pandèmia per a incrementar la flexibilitat. Un 36% assegura que mantindrà les mateixes opcions, resultat de la suma entre un 19% que subratlla que ja promocionava el teletreball abans de la crisi sanitària i un 17% que no tenia ni tindrà teletreball.

El percentatge d'empreses que pensen contractar enguany és tan sols 9 punts percentuals inferiors al de 2020, si es té en compte que l'escenari ha canviat dràsticament per l'impacte de la covid-19 Click To Tweet

Creus que és encertat posposar les eleccions catalanes al mes de maig?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.