2020: el permís de paternitat augmenta fins a les dotze setmanes

Des d’aquest dimecres el permís de paternitat ha passat de les vuit setmanes fins a les 12. Aquest increment, que es troba en el decret llei sobre igualtat laboral aprovada pel Govern el mes de març passat, ja té estipulat el creixement del permís per als pròxims anys.

El segon progenitor haurà de gaudir de manera obligatòria les quatre primeres després del naixement del nen o les sis primeres en cas d’adopció o acolliment després de la resolució judicial. El permís de paternitat s’amplia fins a les 12 setmanes a partir d’aquest dimecres, 1 de gener: el segon progenitor haurà de gaudir de manera obligatòria les quatre primeres després del naixement del nen o les sis primeres en cas d’adopció o acolliment després de la resolució judicial.

En cas de naixement, la mare disposarà de setze setmanes de permís, mentre que l’altre progenitor tindrà dotze setmanes, quatre de les quals haurà de prendre de manera ininterrompuda després del part. Les vuit setmanes restants podran gaudir-se al llarg del primer any de vida del bebè i la mare podrà cedir fins a dues setmanes del seu permís al pare. En el cas d’adopció, guarda amb finalitats d’adopció o acolliment, cada progenitor tindrà un període de suspensió obligatori de sis setmanes després de la resolució judicial d’adopció o de la decisió administrativa de guarda.

El gener de 2021, el permís dels pares s’igualarà al de les mares (setze setmanes per a tots dos) i no farà falta que les mares cedeixin setmanes a l’altre progenitor. En cas de part múltiple o si el bebè neix amb una discapacitat, la durada del permís s’amplia en una setmana per a cada progenitor, o en dos en el cas de les famílies monoparentals.

Si després del naixement el bebè roman ingressat a l’hospital més de set dies, el permís per paternitat i maternitat s’amplia en tants dies com el fill romangui ingressat, fins a un màxim de tretze setmanes. Aquesta ampliació tindrà un cost de 871 milions d’euros en 2020, 705 milions els pagarà la Seguretat Social i els 166 milions restants correran a compte dels empresaris.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.