Urgim al catalanisme a constituir un centre ampli com a clara opció electoral

30 juny 2020

Tres fets són decisius:

La Covid-19 continuarà present fins que una vacuna eficaç i massivament aplicada generi la immunitat suficient. No hi ha normalitat, sinó una gran incertesa que afectarà l’economia.
Els fons de la UE, més o menys condicionats, hauran de destinar-se a projectes econòmics que transformin a millor l’economia, i només es faran efectius al final del 2021 i durant uns anys. La seva finalitat no és resoldre els desequilibris pressupostaris dels estats, sinó impulsar una nova economia.

Per aquesta raó, és decisiu tenir projectes d’excel·lència on aplicar-los. El País Basc, València, Andalusia, Madrid… tenen ja projectes i estratègies definides, nova industrialització, corredor mediterrani, exportació, urbanisme a gran escala… que conciten la concertació pública-privada. A Catalunya, per contra, únicament tenim muntanyes de papers i comissions amb centenars de persones.

I tercer, i decisiu, la creixent probabilitat que les eleccions a Catalunya siguin a la tardor. En la perspectiva electoral actual, que o assenyala una revàlida de l’independentisme o la formació d’una àmplia col·lació decantada pels sectors ideològics més radicals, no hi ha contrapesos, i això és un problema, com ho constata la pròpia política econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest context, és important la presència dels nous partits emergents, que en els seus programes fan una crida a un catalanisme integrador, capaç d’establir una nova correlació de forces. Si les eleccions són a la tardor, el catalanisme difícilment presentarà una opció prou àmplia i sòlida si no es fa present ben aviat.

Per aquestes raons cridem a l’esperit de servei d’aquests partits,  a fi que convoquin una reunió amb la finalitat d’establir les bases per treballar una única opció electoral o, si no pot ser, clarificar els camps, definir dues opcions i pactar també una entesa.

El que importa és que la reunió es faci al màxim nivell i amb totes les organitzacions, i es desbrossi el camí per establir acords. Han de trobar la forma d’articular-se en un gran projecte comú capaç de participar en el govern de Catalunya i de tenir pes en la política espanyola, i recuperar incidència política en les institucions europees.

El fracàs de la formació d’un centre ampli catalanista pot comportar la presència electoral de dues opcions de signe semblant, que competeixin entre elles i que dugui al fracàs electoral del nou catalanisme.

La seva gran missió és recuperar la centralitat de la política catalana, i construir el projecte econòmic i social necessari per a la represa. Això serà possible a condició que es presenti l’opció electoral que, tan sols amb la seva presència, ja sigui percebuda com a àmplia i potent.

Ens posem a disposició d’aquesta entesa des d’una posició subsidiària per contribuir en tot el que estigui a les nostres mans. No pot ser que un país com el català, només tingui capacitat de governar l’independentisme del procés, tan estèril i divisiu, o un bloc d’esquerres decantat cap a l’extrem dels que pretenen reescriure la història, enderrocar monuments, suprimir la llibertat d’ensenyament i augmentar impostos, no com a medi, sinó com a fi, i en definitiva practicar un cert constructivisme social.

Més informacions sobre la TROBADA D’INDEPENDENTS

Si vols rebre infomacions de converses i de les seves iniciatives apunta’t AQUÍ

Portes o has portat els teus fills/filles a una escola concertada?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

  • Francesc Duch
    2 juliol, 2020 19:11

    Ja fa temps que per mitjà del sistema de “Comentaris” he estat insistint en l’adopció de la millor fórmula per a Catalunya, o sia el sistema FEDERALISTA. Tan complicat és reunir-se amb algunes altres Autonomies adients i fer la proposta al Govern Central, que ho acceptaria sense masses entrebancs, ara que té tants problemes amb el COVID-19 ? Crec que aquesta sería la base per a les properes Eleccions, considerant que les Autonomies ja estan a mig camí del Federalisme ! Al Poble se li ha de demanar, ara més que mai, més Patriotisme envers la nostra terra i menys Partidisme. Els Partits Polítics ja trobaran llur moment després. CATALUNYA ABANS QUE RES !
    Francesc

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.