Trump torna a la càrrega i es reivindica com pacificador d’Ucraïna

Lluny de caure en la inactivitat, Donald Trump prepara activament la seva campanya per les eleccions presidencials nord-americanes del 2024.

A l’igual que el 2016, les seves propostes com a futur candidat prometen ser simples però contundents: augmentar la pressió a la Xina i acabar immediatament la guerra d’Ucraïna. De fet, segons afirmà, “24 hores” li serien suficients per posar punt final al conflicte bèl·lic amb Rússia.

L’expresident republicà tampoc s’està de criticar durament la política internacional de Joe Biden, assegurant que ell mai hauria permès una desfeta com la de l’Afganistan el 2021 ni tampoc que Rússia envaís Ucraïna en el primer moment.

Segons informa el mitjà nord-americà Politico, des de fonts properes a l’organització de la campanya de Trump s’afirma que la seva línia consistirà a desmarcar-se com un “colom” contrari a la guerra, i no pas com un “falcó”, la postura tradicional dels candidats republicans de línia dura.

L’equip de Trump també va escalfant motors per competir contra els seus potencials rivals a les primàries, el primer dels quals el recentment reelegit governador de Florida, Ron DeSantis.

Segons les mateixes fonts de Politico, “Trump és el president de la pau i el primer en dues generacions que no ha començat cap guerra, mentre que si s’observa l’historial de DeSantis al Congrés, ha votat a favor de més desplegaments militars a ultramar”.

Fent-se eco i volent capitalitzar sobre la creixent inquietud dins de les files republicanes cap a la política de suport massiu de Biden envers Ucraïna, Trump vol emergir com la principal figura dins del partit que es posiciona a favor d’aturar el finançament bèl·lic a Kíev.

De fet, diversos ex-col·laboradors de l’administració Trump, com Mike Pence (vicepresident), Mike Pompeo (secretari d’estat) i Nikki Haley (ambaixadora dels Estats Units a les Nacions Unides) han adoptat l’actitud contrària, criticant Biden per no recolzar prou Ucraïna contra Rússia.

Així doncs, es podria dir que Trump marca de nou tendència. L’establishment republicà dubta encara, però cada cop més veus posen en qüestió la política de Biden.

El destacat “think-tank” conservador i marcadament lliberal The Heritage Foundation, per exemple, hauria fet marxa enrere en la seva tradicional petició d’ncrementar la despesa militar, demanant ara que una reducció de costos al Pentàgon s’hauria d’estudiar com a mesura per limitar el dèficit públic.

És evident que Trump busca desmarcar-se en els terrenys en què pot proposar una alternativa atractiva pels votants davant dels altres candidats republicans. I el seu històric lema “Amèrica Primer” conservarà ben segur tota la seva vigència el 2024.

Trump vol emergir com la principal figura dins del Partit Republicà que es posiciona a favor d'aturar el finançament bèl·lic a Kíev Click To Tweet

A Barcelona moren cada mes 6 persones sense sostre. Creus que l'Ajuntament està actuant bé davant aquesta tragèdia?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.