Qui és Ron DeSantis, el Donald Trump 2.0?

En una frase, Ron DeSantis és “Donald Trump amb cervell i sense tot el drama”. Així descrivia el governador de l’estat de Florida en el conegut rotatiu britànic Financial Times.

Ron DeSantis governa Florida, un dels estats més pujants dels Estats Units, des de 2019. Membre del partit republicà de 44 anys d’edat, DeSantis és una estrella emergent en el panorama polític dels país.

Tant que molts consideren que si, com les enquestes apunten, s’endú una còmoda reelecció al capdavant del seu estat el proper 8 de novembre, podria començar a fer ombra seriosament a Donald Trump.

L’expresident ha fins ara aconseguit mantenir-se com la figura política de referència dels republicans a pesar de les polèmiques sense fi i dels càrrecs presentats en la seva contra.

Ron DeSantis té títols universitaris de Yale i Harvard, dues de les universitats més prestigioses del país, i compta a més amb una memòria que molts qualifiquen de “fotogràfica”. Antic atleta i veterà de les forces armades, DeSantis mostra una energia pràcticament sense límits que deu fer morir d’enveja l’actual president Joe Biden.

DeSantis començà a ésser conegut arreu dels Estats Units quan Florida desplegà una resposta diferent davant la pandèmia de Covid, fent-se tot un heroi a ulls dels conservadors. Des de llavors, les seves aparicions alternen una gestió molt curosa i professional amb altes dosis ideològiques en matèria d’immigració i de la guerra cultural llançada per la ideologia woke.

De fet, DeSantis no dubtà en tallar a Disney els beneficis fiscals dels quals gaudia a Florida després de que la direcció de l’empresa es posicionés en contra de la legislació de l’estat sobre l’educació LGBTI a les escoles.

Paradoxalment, el primer obstacle que es presentaria davant DeSantis en la seva hipotètica cursa cap a la presidència és precisament l’home que més contribuí inicialment a la seva fama: l’expresident Donald Trump.

De fet, DeSantis ha esdevingut en molt poc temps tant reconegut entre les files del partit republicà com Trump.

Els dos homes no podrien ser més diferents i alhora similars: allí on Trump és impulsiu i visceral, DeSantis és un fred calculador. El primer creixé en l’opulència, el segon és un home de classe mitjana que s’ha fet a sí mateix. Trump corre rere les faldilles, DeSantis és conegut com un home de família.

Sens dubte, DeSantis no té el carisma de Trump, i els seus discursos no inflamen les masses, però disposa d’altres cartes. En primer lloc, el fet de gaudir de la reputació de fidelitat envers la seva esposa. Pels donadors, adherència als valors clau del conservadorisme: Déu (és catòlic), pàtria i família. I envers els mercats, la garantia d’una persona competent i predictible, amb uns principis clars: impostos baixos, govern petit.

Quelcom que podria passar factura a DeSantis és el seu cercle social, particularment limitat. Segons afirma la gent que el coneix, té pocs amics més enllà de la seva família, i se’l coneix per ser solitari.

No obstant, DeSantis espera compensar aquestes mancances amb la seva extraordinària capacitat de treball i capacitat per entendre i fer front a fenòmens complexos, com l’huracà que assolà Florida fa unes setmanes o la crisi sanitària del Covid.

En una frase, Ron DeSantis és Donald Trump amb cervell i sense tot el drama Click To Tweet

Colau ha afirmat des de l'Argentina que a Barcelona es crearan 45.000 nous llocs de treball gràcies a l'acció municipal. Creus que és una promesa electoralista?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.