Tanquem botigues, dissabte tornen els aldarulls

Per a aquest dissabte han estat convocades a diversos indrets d’Espanya manifestacions que tindran com a protagonistes els moviments violents. Grups anarquistes, antifeixistes, alguns CDR, possiblement grups de l’entorn de la CUP, estan cridant a la mobilització aquest cap de setmana.

Es considera que els incidents més greus seran a Madrid i protestaran contra Ayuso. En aquest sentit ja han estat mobilitzats un nodrit dispositiu d’antiavalots per a la capital d’Espanya. En concret 12 grups que podrien sumar més d’un miler d’efectius, a més de reforços de les unitats de prevenció i reacció, així com personal de la brigada d’informació infiltrada entre els manifestats. Per a la resta d’Espanya es coneix que hi ha plantejades accions a Gijón, Alacant, Màlaga, Saragossa, Càceres, Lleó i Cartagena. Si bé el lloc on es concentren un major nombre de crides, és com acostuma a ser freqüent en aquests últims temps, a Catalunya.

La convocatòria s’ha fet per a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, i en teoria aquestes quatres capitals poden registrar incidents d’una magnitud desconeguda, donats els interrogants sobre la capacitat de mobilització real d’aquests grups. Per tant és possible que acabi en no res. Si no fos així, i representés una onada real de violència, els Mossos d’Esquadra tindrien serioses dificultats, perquè els seus recursos són molt inferiors dels que disposa la Policia Nacional, i a més la seva capacitat d’intervenció sempre es troba subjecta a censura i limitacions. Per exemple, la Policia Nacional pot fer l’ús que consideri oportú de les pilotes de goma, recurs que està prohibit als Mossos que només poden utilitzar, i ara ja amb amenaça de prohibició, els projectils de foam. El problema és que aquests últims són poc útils per dissoldre grups compactes de gent, perquè tenen una efectivitat menor i molt limitada a la persona que rep l’impacte. Mentre que la pilota de goma és eficaç per aconseguir la dispersió d’un bloc de manifestants agressius, que és la primera necessitat que té la policia per poder fer-se amb el control.

Si els nous aldarulls es produïssin i tinguessin significació a Barcelona, seria ploure sobre mullat, donat que prolongaria la imatge d’una ciutat contínuament en conflicte que té com a símbol les flames dels contenidors que cremen. El govern de la Generalitat no sembla massa preocupat per aquesta eventualitat donat que està en funcions i és bastant evident que l’actual conseller d’Interior, i amb ell els càrrec polítics, difícilment continuaran en el seu lloc si s’acaba formant, com és lògic esperar, el nou govern abans d’acabar el mes. La incertesa s’aclarirà aquest dissabte.

Creieu que la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durarà tota la legislatura?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.