Fracàs de la ZBE

S’aprofundeix el fracàs d’Ada Colau i la seva ZBE

El mes de febrer confirma els resultats de gener pel que fa a la mala situació del medi atmosfèric. També en aquest cas s’han obtingut les observacions de disset dies aleatoris amb 3 observacions diàries. Per tant, 24 observacions per a les ciutats de Barcelona, Bilbao, Madrid, Màlaga, Sevilla i València.

D’aquest conjunt de principals capitals, Barcelona és amb diferència la pitjor. Només una de cada 4 observacions obté la qualificació de bona qualitat de l’aire, mentre que a Bilbao arriba al 80%, a Madrid Al 39%, a Màlaga Al 87%, Sevilla Al 45% i València Al 51%. Cal fer notar que en aquest període en general s’ha produït una millora de l’atmosfera urbana de quatre punts en el cas de Barcelona, que continua en un estadi clarament insuficient, de quasi 8 per a Bilbao, que manté la millor qualitat de l’aire de totes les observades, de 2 per a Madrid, de 19 a Màlaga, que assoleix un excel·lent resultat, de 10 a Sevilla i de 27 a València, que és la que registra una millora més important sobre el mes de gener.

Cal remarcar la substancial diferència que hi ha entre Barcelona i Madrid, del 25,5% al 39%. Els efectes de la ZBE, en el seu segon mes d’aplicació, continuen sense percebre’s i confirmen les posicions crítiques sobre la insuficiència de la mesura, sobretot en comparació amb Madrid que presenta una ZBE molt més petita però obté molts millors resultats. A més, s’han produït com a mínim un dia de contaminació perillosa per micropartícules i diversos de contaminació alta també per micropartícules, ozó i òxids de nitrogen.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú