Rufián

Rufián se’n riu dels catòlics des de la tribuna del Congrés dels Diputats

En el marc del debat sobre la llei trans que impulsa UP amb el suport d’ERC, entre altres formacions, i de l’abstenció del PSOE, Gabriel Rufián, portaveu del grup d’ERC, va riure’s dels catòlics.

Rufián es va adreçar a la concurrència de manera desafiant, preguntant: ”quants de vostès són catòlics, catòliques practicants?”. I ell mateix va contestar: “un montón” i va afegir “per tant vostès creuen en éssers que parlen, creuen en coloms que embarassen, per tant, vostès creuen que les dones provenen de la costella d’un home, creuen que si tots i totes (adverteixi’s la cura exquisida de Rufián pel llenguatge políticament correcte) ens portem malament vindrà una pluja de foc i ens cremarà a tots i a totes” (continua la cura exquisida amb el llenguatge políticament correcte). “Vostès creuen en això, i venen aquí a donar lliçons de normalitat i adoctrinament?”.

L’escarni és directe sense pal·liatius i s’adreça directament als ciutadans que comparteixen la fe catòlica. Ho fa, a més, d’una manera gratuïta perquè res venia al cas per introduir l’element religiós en aquest punt del debat. I ho fa, a més, des del lloc de màxima rellevància en el discurs: la tribuna del Congrés de Diputats.

Rufián no és d’esquerres ni progressista, ni res de tot això. Pertany a una vella categoria de la FAI de rereguarda, coneguda a Catalunya des de la Guerra Civil, la del “pinxo de cantonada” que es dedica a intimidar a qui es deixa, en nom de determinades ideologies polítiques. És del tot intolerable.

La indignitat de les paraules de Rufián només es veu superada per la seva volguda ignorància sobre el cristianisme. Pertany a aquell gremi inassequible al coneixement, que és incapaç de reconèixer i respectar els seus conciutadans si no pensen exactament com ell. És una manifestació de sectarisme molt perillosa, perquè sota aquesta caricatura, els drets d’aquestes persones caricaturitzades desapareixen. És una tàctica habitual en tota visió totalitària. Caricaturitzar fins a l’extrem a l’altre per justificar després l’agressió contra ell.

Parlant des de la tribuna i com a portaveu d’ERC, les seves paraules vinculen a aquest partit, que ocupa el govern de Catalunya i, per tant, al futur president Pere Aragonès, i al President del partit, que segons les seves pròpies manifestacions, també pertany al gremi dels que creuen en serps que parlen. Si aquesta nova etapa del govern de Catalunya vol començar amb bon peu, li suggerim que de manera immediata ERC faci una rectificació completa i s’excusi davant dels ciutadans catòlics d’aquest país.

Rufián no és d’esquerres ni progressista, ni res de tot això. Pertany a una vella categoria de la FAI de rereguarda, coneguda a Catalunya des de la Guerra Civil, la del “pinxo de cantonada” que es dedica a intimidar a qui es deixa,… Click To Tweet

Creieu que el Govern d'ERC i Junts per Catalunya durarà tota la legislatura?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú