Resultat de les enquestes: Sánchez recupera, però continua quedant lluny de Feijóo

Les enquestes d’aquests últims 10 dies ja recullen, unes més que altres, les mesures que Sánchez ha anat adoptant per rellançar el seu govern. El resultat que ens ofereixen IMOP per a El Confidencial, InvyMark per a La Sexta, GAD3 per a NIUS, DID per HENNEO i, finalment, ElectoPanel d’Electomania donen una mitjana per al PSOE d’entre 91 i 107 diputats. Per tant, amb una millora sobre les previsions anteriors, quasi totes elles per sota del centenar d’escons, i el percentatge de vot se situa entre el 23,5 i el 27%.

Hi ha, doncs, una recuperació que no depèn del lideratge del PP, que assoleix entre 128 i 181 escons i una intenció de vot que oscil·la entre el 29 i el 32,5%. Com que UP només aconsegueix 25 escons i un percentatge que se situa el 9,5 i 11,5%, la majoria governamental queda molt lluny dels 175 escons que representen la majoria absoluta que, difícilment podrien assolir amb el suport d’altres forces que configuren l’actual aliança parlamentària, encapçalada pels 13 escons d’ERC. Vox per la seva part obtindria entre 36 i 56 escons i un marge de vot entre el 15 i el 17,5%.

L’última enquesta, posterior a totes les anteriors, de Sigma 2 confirma les anteriors dades. Atorga al PP un 32% dels vots i entre 137 i 138 escons, que seria una posició intermèdia entre els dos extrems de l’ampli ventall apuntat que dona la mitjana d’enquestes. I una cosa semblant passa amb el PSOE, 25,5% dels vots i 102 escons. Per tant, es confirmaria en principi que ha aconseguit recuperar, malgrat que sigui per poc, la xifra de tres dígits que havia perdut. Vox assoleix 42 escons i el 14% dels vots, mentre que UP es queda en el mateix ordre de magnitud que li donen la mitjana d’enquestes, si bé amb un escó menys, 24 en lloc de 25.

El govern actual, per tant, quedaria reduït a 126 diputats, 29 menys que els actuals, amb pèrdues per part dels dos partits de la coalició.

Alhora, Feijóo, encara que amb un suspens, continua encapçalant la valoració dels lideratges amb un 4,2 sobre 10, per sobre de Sánchez que se situa només en un 3,8.

Amb tot, és aviat per veure el desenvolupament sobre l’opinió electoral dels ciutadans de tot el conjunt de mesures adoptades, perquè és evident que a molta gent li arriben, no tant per l’anunci que fa el govern, com per successius comentaris i opinions en els mitjans de comunicació i en les converses informals en el si de la societat. Cal, per tant, esperar unes setmanes per veure si el PSOE continua el seu procés de millora o no, i si el PP manté el seu avantatge.

Consideres que és feixisme el que promou la coalició de la Sra. Meloni a Itàlia?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.