Propietats de la maduixa

Els estudiosos i experts en la nutrició han posat de manifest la important funció antioxidant de la ingesta de les maduixes, especialment durant l’estiu, per a l’organisme. També les maduixes són molt agraciades amb vitamina C, i són, alhora, un eficient antiinflamatori natural, a més de contribuir a mantenir una bona salut bucal i ocular. Quan la llengua està sana gaudeix d’un color rosat, però si hom observa alguna pigmentació o taca a la llengua és indicatiu que alguna cosa de l’organisme no va prou bé. En efecte, quan hom té la “llengua de maduixa”, és a dir, molt vermella i amb la febre alta, sol assenyalar que, molt possiblement, hom tingui l’escarlatina, que és una malaltia contagiosa i que comporta una inflamació de la gola amb una erupció cutània de color escarlata. 

Per que fa al conreu dels maduixers, els antics hortolans caputxins indicaven que calia renovar-los cada dos anys, i que les maduixes són refrescants dels budells”. Us animo, doncs, a introduir, com a postres estiuenques, maduixes, ben macerades amb suc de llimona o amb vinagre de mel, i després d’endolcir-les una mica, les serviu a taula, ben fresquetes, però no pas gelades!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.