Les destrosses de no tenir pressupost. El cas de cultura

Al 2015 el departament de cultura tenia un pressupost de 241 milions. Al 2019 en té 247, el que significa que amb euros constants avui es disposa de menys diners.

Com és possible? Cultura habitualment no ha rebut mai un bon tracte pressupostari, però aquesta magra situació actual no obeeix tant a una distribució discriminatòria dels recursos com a la situació pressupostaria que viu la Generalitat i que les xifres d’aquest departament exemplifiquen tan bé.

Perquè la realitat és que entre 2015 i 2019 només hi ha hagut un pressupost nou, el del 2017, enlloc dels 4 que haurien correspost (2016, 2017, 2018, 2019). És evident que en aquestes condicions no es pot governar i que el propi president de la Generalitat hauria d’haver dissolt la cambra i haver convocat eleccions en no poder aprovar pràcticament cap pressupost. De fet, amb les circumstàncies actuals, el del 2020 pot córrer una situació semblant. Però el més cridaner de tot no és que el govern de Catalunya incompleixi amb un elemental deure democràtic de convocar eleccions quan no aconsegueix reiteradament aprovar el seu pressupost, sinó que l’oposició, amb una sola veu, no s’alci reclamant una nova convocatòria electoral.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú