L’Agència Tributària se centrarà en els diners en efectiu

L’Agència Tributària ha marcat com a objectiu en el Pla General de Control Tributari i Duaner de 2021 la lluita contra el frau fiscal relacionat amb els diners en efectiu. En aquest pla, publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE), s’especifica que una de les línies prioritàries de comprovació serà “en aquells sectors i models de negoci en els quals els nivells d’economia submergida puguin generar una especial percepció social, amb especial observança de l’ús d’efectiu en quantitats superiors a les legalment establertes”. En concret, es refereix a l’efectiu com un ús “molt vinculat a l’economia submergida”.

En la norma, on es refereix a la recerca i les actuacions de comprovació del frau tributari i duaner, es recull dins de l’apartat d’actuacions que una de les execucions que l’Agència Tributària mantindrà al llarg de 2021 és “la presència de l’Administració en aquells sectors i models de negoci en els quals els nivells d’economia submergida puguin generar una especial percepció social, amb especial observança de l’ús d’efectiu en quantitats superiors a les legalment establertes”.

A més, i pertanyent al bloc de ‘altres actuacions de control sobre el compliment de la normativa interna’ es recull també “el control dels diners abonats en efectiu en el marc de les transaccions econòmiques sol estar molt vinculat amb l’economia submergida, per la qual cosa amb independència de quins són els límits quantitatius que es trobin vigents d’acord amb la normativa aplicable, les operacions en efectiu continuaran sent objecte d’atenció una vegada més per part de l’Administració tributària”.

El secretari general del Sindicat d’Inspectors i Tècnics d’Hisenda (Gestah), José María Mollinedo, va revelar com l’Agència Tributària és capaç de detectar quan un negoci està cometent frau amb l’ús dels diners en efectiu. Segons Mollinedo l’organisme posa en èmfasi dos tipologies diferents de frau relacionat amb els diners en efectiu. La primera d’elles és la no inclusió en la declaració dels diners en metàl·lic. El secretari general posa com a exemple el sector de l’hostaleria. “Imagina que a Conca hi ha una sèrie de pizzeries en les quals es pot pagar tant amb targeta, com en efectiu. No obstant això, un d’ells només declara les factures de les operacions que li paguen amb targeta.

Es tracta d’una situació rara i és molt fàcil que un negoci amb aquesta mena de comportaments entri en el pla de comprovació perquè no compleix amb els ràtios” va detallar l’expert. Es comproven tots aquells aspectes que puguin indicar que un negoci està facturant en B” va dir Mollinedo. Això fa, seguint amb l’exemple anterior, que “una pizzeria que amb més o fins i tot el mateix nombre d’empleats facturi menys que una altra de la zona, sigui sospitosa”.

D’altra banda, també existeix el cas contrari, en el qual els inspectors d’hisenda es troben amb aquells establiments en els quals només s’usa efectiu. “És fàcil que un autònom reconegui que no li compensa pagar comissions bancàries per la instal·lació d’un datáfono i només admeti pagaments en efectiu” va dir Mollinedo.

Es comproven tots aquells aspectes que puguin indicar que un negoci està facturant en B Share on X

Estàs d'acord que s'organitzi una nova superlliga europea de futbol?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.