Retallades

La UE demana més retallades

El Consell d’Afers Econòmics i Financers (Ecofin), format pels ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea, han reclamat a Espanya que es duguin a terme més retallades. En concret, els ajustos estructurals tindrien un valor de 7.800 milions. Aquesta mesura, que s’aplicaria el 2020, té com a motiu “risc de desviació significativa respecte a l’ajust pressupostari requerit en 2020”.

Aquesta declaració ve sostinguda per les propostes que va fer la Comissió Europea el mes passat. La quantia estimada per l’Ecofin és considerada per part dels ministres com a correcta. “Un ajust estructural anual del 0,65% del PIB, que correspon a un índex de creixement màxim de la despesa pública primari net del 0,9%, sembla adequat”, han afirmat davant els mitjans de comunicació.

Seguint amb els incompliments, l’Ecofin ha recordat que Espanya no complirà ni en aquest any ni en el següent el deute compromès en el Pacte d’Estabilitat i Creixement. “La utilització d’ingressos extraordinaris que puguin obtenir per continuar reduint la ràtio de deute de les administracions públiques seria important”, subratlla l’informe. Dins el mateix punt, la UE demana a Espanya mesures per “enfortir els marcs pressupostaris i de contractació pública”, preservar la sostenibilitat del sistema de pensions i destinar ingressos extraordinaris a accelerar la reducció del deute públic.

Ecofin: Retallades, però també estabilitat

En matèria laboral, els Vint demanen al Govern que afavoreixi una transició cap a contractes indefinits i, en particular, a través d’una simplificació dels incentius a la contractació. A més, advoquen per garantir que els serveis socials i d’ocupació siguin capaços de proporcionar un suport “efectiu”.

D’altra banda, l’informe de recomanacions per a Espanya proposa millorar el suport a les famílies i resoldre les “deficiències” en la cobertura del sistema nacional d’assistència a la desocupació i en els règims autonòmics de renda mínima. També demana mesures per acabar amb l’abandonament escolar prematur i per millorar els resultats educatius. En aquest àmbit, l’Ecofin afegeix que cal incrementar la cooperació entre el sector educatiu i l’empresarial per “millorar les capacitats i qualificacions demandades al mercat laboral”, amb atenció especial en l’àmbit de les TIC.

A més, el document apunta que Espanya ha de centrar la seva política d’inversions en el foment de la innovació, l’eficiència energètica, la millora de les infraestructures ferroviàries per al transport de mercaderies i l’ampliació de les interconnexions energètiques amb la resta del bloc comunitari. En general, l’informe insta a millorar l’eficàcia de les polítiques de suport a la recerca i la innovació.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú