manufacturera

La indústria manufacturera millora les previsions econòmiques

Contra tot pronòstic, la indústria manufacturera durant el mes de març es va beneficiar d’un gran repunt de la demanda. Això ha portat al fet que la producció ha marcat el creixement més gran des de finals de 2017. En aquest sentit, la confiança industrial també està sent la millor dels últims anys. La creació d’ocupació va augmentar per primera vegada en cinc mesos, ja que les empreses van tenir dificultats per a mantenir-se al dia amb les càrregues de treball.

L’índex PMI del Sector Manufacturer Espanyol d’IHS Markit, índex compost dissenyat per a proporcionar una indicació del comportament del sector manufacturer, va mantenir la seva recent tendència positiva al març, pujant del nivell 52,9 registrat al febrer al 56,9. En situar-se per sobre del nivell d’absència de canvis de 50,0 per segon mes consecutiu, l’última lectura de l’índex PMI va ser la més alta des de desembre de 2006.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

L’índex PMI va ser impulsat a l’alça principalment per augments simultanis de la producció i de les noves comandes durant el mes. La producció va augmentar al ritme més ràpid des de desembre de 2017, mentre que l’increment de les noves comandes en general va ser el més pronunciat en més de quatre anys. Les empreses van informar àmpliament que la creixent confiança en les perspectives econòmiques va recolzar la demanda, tant a escala nacional com a l’estranger. Les noves comandes per a exportacions van augmentar al març al ritme més fort des de febrer de 2018.

L’escassetat de productes i els desafiaments en el lliurament d’inputs van continuar generant una alça de preus al març, i les últimes dades mostren que la inflació dels preus dels inputs va ser la més alta en deu anys. Es va informar que una àmplia gamma de productes va augmentar de preu, inclosos els productes químics, l’electrònica, els metalls, el paper i els plàstics. Per una altra banda el cost dels transports ha augmentat. Moltes empreses van esmentar que no van tenir més remei que augmentar les seves tarifes cobrades. Si bé no va augmentar al mateix nivell que la inflació dels costos, la inflació dels preus cobrats també va ser la més forta registrada en una dècada.

L’activitat del sector manufacturer espanyol va ser similar al de resta d’economies europees que examina IHS Markit en el seu índex PMI. D’aquesta manera, Alemanya i Països Baixos van registrar una lectura de 66,6 i 64,7 punts, respectivament, el que en tots dos casos es tracta de la seva major lectura registrada fins avui.

Del seu costat, el PMI manufacturer d’Itàlia va aconseguir els 59,8 punts, des dels 56,9 de febrer, per la qual cosa va registrar la seva millor lectura dels últims 21 anys. Al temps, el sector manufacturer francès es va situar en els 59,3 punts, des dels 56,1 enters de febrer. Això suposa la millor lectura de l’índex PMI des de setembre de l’any 2000.

Això ha portat al fet que la producció ha marcat el creixement més gran des de finals de 2017 Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú