impresoras 3D coronavirus

Impressores 3D: Una molt bona notícia

Un conjunt d’empreses catalanes, liderades per Seat, han iniciat un procés de producció de respiradors mitjançant impressores 3D que pot arribar a les 100 unitats diàries acabades, i que a principis de la setmana que ve pot arribar a les 300. Això significaria posar terme a un de les més tràgiques estrangulacions que pateixen les UCI, com és l’escassetat d’aquest tipus d’aparell absolutament necessari per impedir que el pacient pateixi per asfíxia o fins i tot mori, i que constitueix un dels majors estralls d’aquesta malaltia.

El procés industrial es realitza a partir d’impressores 3D i compta amb una homologació provisional, que avala la seva condició d’equipament sanitari.
Fins ara, i és una mostra de la imprevisió extrema amb què ha actuat el govern, la manca d’aquest tipus d’aparell ha estat una de les creus de les unitats de cures intensives. Amb la capacitat de producció anunciada, no només es posarà fi a aquest dèficit crucial en els hospitals de Catalunya, sinó que també, ben aviat, es podrà contribuir a la resolució del problema en el conjunt d’Espanya.

Aquesta resposta, que ha estat fruit de la iniciativa empresarial i mèdica, assenyala ben clarament l’important que hagués estat -i segueix sent- que el govern hagués encarat en coherència amb el seu discurs una veritable economia de guerra; és a dir, la transformació d’una part de la capacitat industrial per produir els béns necessaris per a la sanitat.

Resulta incomprensible que un país desenvolupat com Espanya tingui, per exemple, un dèficit de màscares extraordinari, i al mateix temps empreses que tenen la capacitat de produir-les, amb petites adaptacions en els seus processos industrials, hagin suspès les seves tasques per falta de feina.

En aquest sentit e-cristians, una organització catòlica centrada en les aplicacions de la doctrina social cristiana, ha formulat una petició al govern directament i recolzada per una recollida de signatures a través de la plataforma Change.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Envia-ho als teus contactes de Twitter perquè puguin signar la petició:

Signa la petició a Change. L'important ara és salvar vides Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.