Igualada

Igualada: dues setmanes de confinament

Els habitants de la ciutat d’Igualada, i els seus municipis més propers(Vilanova de Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena), demà ja farà dues setmanes de confinament total. Des del dijous 12 de març aquestes poblacions van ser confinades per les forces de seguretat per evitar que l’alt índex de contagis es traslladi a la resta de municipis catalans.

Davant la denúncia per part de personal de l'hospital d'una falta greu de màscares, finalment després d'una setmana de retard han arribat les esperades 4.000 mascaretes a l'hospital. Click To Tweet

Des del primer positiu detectat a l’Hospital d’Igualada, el 9 de març, la xifra de contagis ha estat sensiblement més alta que la de la resta de Principat. Si el dissabte 14 de març les morts per coronavirus a Catalunya per cada 100.000 habitants a penes arribava al 0,1, a la comarca de l’Anoia aquest dilluns xifraven les 54,51 morts. La situació és tal que ja són 41 els morts fins a la data per la pandèmia i 306 contagiats (d’entre els quals 140 pertanyen al personal sanitari de l’Hospital d’Igualada).

Igualada

La situació és tal que des de fa quatre dies s’estan traslladant pacients a l’Hospital General de Catalunya (Sant Cugat del Vallès). El centre privat ha habilitat 180 llits per poder alleujar la sobrecàrrega exponencial que està patint Igualada de nous casos de coronavirus. Mentrestant, a partir d’avui l’Hospital d’Igualada realitzarà proves a tots els professionals sanitaris de centre per garantir al màxim la reducció de nous contagis. Aquesta notícia coincideix amb l’arribada estimada per a aquest dijous de test ràpids per part de Ministeri de Sanitat a Catalunya per donar suport a la lluita contra la pandèmia.

Davant la denúncia per part de personal de l’hospital d’una falta greu de màscares, finalment després d’una setmana de retard han arribat les esperades 4.000 mascaretes a l’hospital. No obstant això, l’alcalde Marc Castells ha recordat que aquest material sanitari serà consumit en menys d’una setmana, pel que ha reclamat més agilitat a les autoritats per la situació d’emergència. Més rapidesa perquè no torni a passar com aquest cas, en què les màscares van quedar temporalment retingudes a Madrid.

Igualada

El consistori, d’altra banda, ha anunciat l’ampliació dels terminis de pagaments d’impostos municipals, com també la suspensió de quotes de serveis que no s’estan realitzant amb motiu del confinament total de la localitat. L’alcalde, a més, ha recordat les estrictes mesures de seguretat del confinament de la ciutat, que són cada dia recordades diverses vegades per un vehicle de l’Ajuntament a través de la megafonia. A diferència de gran part d’Espanya, a la capital de l’Anoia els carrers romanen desèrtics, estant pràcticament la totalitat de la població a casa a l’espera que el temporal pandèmic remeti.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.