Guisats de pastanaga i de carbassó

El fet de cuinar i menjar les hortalisses i la fruita en el seu moment estacional té molts avantatges, a més del seu bon preu al mercat, la verdura de temporada té més bon color, olor, textura i, sobretot, gust. Les hortalisses estivals són molt riques en aigua i tenen notables propietats refrescants i antioxidants. Justament en temps d’estiu vénen molt de gust les amanides i les menges que refresquin l’organisme. Una de les hortalisses més pròpia del temps d’estiu és el carbassó. Hom el pot preparar i guisar de moltes maneres; per exemple, si es talla el carbassó en làmines molt fines, aquestes s’han de cobrir amb capes molt primes de fulla de lletuga sense tronxo i d’espàrrecs tallats per la meitat, i aquestes capes s’han amanir amb alguna salsa o vinagreta, i el resultat final és excel·lent.

De guisa semblant, amb la pastanaga laminada, o ratllada molt fina, macerada amb suc de taronja agre, un raget d’oli d’oliva i afegint encara una mica de mel i de canyella, en resulta una amanida inèdita, molt bona i refrescant per als dies ardents del temps xafogós.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú