ERTO

Espanya es planteja prorrogar els ERTO al gener

Segons declaracions del ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, al gener s’avaluarà si es tornarà a prorrogar els ERTO per a pal·liar la crisi econòmica. “Qualsevol exercici d’anticipació de mesures d’aquest tipus té un caràcter tan temptatiu que és preferible consignar el que és clar i després tenir disponibilitat per a abordar el que sigui necessari”, ha afirmat Escrivá.

Sobre l’instrument dels ERTO, José Luis Escrivá ha secundat que siguin “selectius”, perquè l’esforç no es dispersi en sectors que no el necessiten veritablement: “Hi ha cadenes hoteleres, agències de viatge, empreses de transport, d’oci nocturn, totes aquestes activitats estan parades i aquest és el gruix de sectors als quals hem dirigit les ajudes”. “L’alta taxa de recuperació d’octubre mostra que aquest enfocament era el correcte”, ha subratllat.

El ministre d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social, ha considerat que “no és raonable que en les reestructuracions empresarials els costos es desplacin a la Seguretat Social” a través de jubilacions anticipades. La revisió d’aquestes jubilacions anticipades constitueix, juntament amb els incentius perquè les persones que ho desitgin continuïn treballant més enllà de l’edat de jubilació, una de les vies per a contenir la despesa de la Seguretat Social, ha apuntat.

Sobre els ERTO, el cost dels quals des de març ha xifrat en 23.000 milions d’euros, Escrivá ha dit que s’ha recuperat ja al 85% dels treballadors que estaven acollits a aquesta prestació. Avui queden en ERTO una mica menys de 600.000 persones i, d’elles, “una part significativa està treballant parcialment”. Segons Escrivá, els inactius són un percentatge “relativament petit” que està concentrat en els sectors que encara segueixen aturats: hotels, determinades àrees del transport, agències de viatge o oci nocturn, entre altres.

“Aquí està concentrada la part que hem de continuar protegint i mantenint perquè quan arribi la vacuna puguin retornar a l’activitat de manera plena”, ha ressaltat, després d’indicar que del milió d’ocupacions que es va destruir, s’han perdut 400.000 i s’han recuperat 600.000 ocupacions netes. El ministre també ha aprofitat per a afirmar que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) no estan contemplats fons addicionals per a les mesures posades en marxa per a fer front a la pandèmia, però que “això no vol dir que no es vagin a preparar partides addicionals si fa falta”.

Respecte a la gestió de l’ingrés mínim vital (IMV), Escrivá ha assenyalat que al gener es realitzarà una nova avaluació sobre aquest tema, encara que es mostra més preocupat per les persones que tenen dret a la prestació i no la sol·liciten per desconeixement que pels possibles retards, ja que “és una mesura estructural i som aquí per a fer-ho bé perquè és una mesura que serà duradora”. Respecte a la gestió de l’ingrés mínim vital (IMV), Escrivá ha assenyalat que al gener es realitzarà una nova avaluació sobre aquest tema, encara que es mostra més preocupat per les persones que tenen dret a la prestació i no la sol·liciten per desconeixement que pels possibles retards, ja que “és una mesura estructural i som aquí per a fer-ho bé perquè és una mesura que serà duradora”.

Sobre l'instrument dels ERTO, José Luis Escrivá ha secundat que siguin selectius, perquè l'esforç no es dispersi en sectors que no el necessiten veritablement Click To Tweet

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Creus que és coherent l'actitud del govern català d'autoritzar primer i desqualificar després la celebració de l'acte de beatificació de Joan Roig a la Sagrada Família?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú