milionaris

Espanya: el nombre de milionaris frega el milió de persones

Segons el responsable de Crédit Suisse Banca Privada a Iberia, Miguel Matossian, el nombre de milionaris espanyols es preveu que creixerà un 42% addicional en els pròxims cinc anys. La recessió ha omplert les arques dels més benestants i ha disparat la desigualtat, tal com han anat confirmant diverses investigacions sobre el repartiment de la riquesa. la proliferació de les grans fortunes al país ha provocat que Espanya se situï com el desè del món per nombre de milionaris, entre els 1,2 milions d’Austràlia i els 832.000 dels països Baixos. en termes absoluts, hi ha a Espanya més milionaris que en països més rics, com Suïssa, o molt més poblats, com és el cas de l’Índia.

L’informe de Credit Suisse assenyala que el 91,7% dels 979.000 milionaris espanyols tenen menys de 5 milions de dòlars (una mica menys de 4,49 milions d’euros), mentre que només 61 espanyols compten amb un patrimoni de més de 500 milions de dòlars (sobre 449 milions d’euros). Ampliant el rang a la resta de la població, l’estudi afirma que el 2,06% de la població espanyola tenen més d’un milió de dòlars, el 45,9% té entre 100.000 dòlars i un milió, el 34,5% entre 10.000 i 100.000 dòlars i el 16,9% de la població té un patrimoni de menys de 10.000 dòlars (uns 8.900 euros).

El enriquiment d’uns pocs: un fenomen global

El creixement del nombre de milionaris a Espanya no és un cas aïllat. En concret, el nombre de milionaris al planeta va créixer entre meitat del 2018 i meitat del 2019 un 2,4%, fins arribar als 46,8 milions d’individus. El seu patrimoni global va arribar al llarg d’aquests mesos en el conjunt uns 360 bilions de dòlars. Una xifra astronòmica perquè equival, des d’un punt de vista estadístic, a vint vegades el PIB dels Estats Units.

El país que més atresora multimilionaris són els Estats Units, en els quals viu el 40% dels milionaris mundials i d’allí ve la major part de la nova riquesa que s’ha acumulat en els últims dotze mesos. Xina va molt per darrere: només són xinesos un de cada deu milionaris.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.