Los diez pueblos más bellos de la provincia de Barcelona

  • Rupit. Es tracta del paisatge típic de la vall del Collsacabra. Aquesta població de pedra conserva tot el seu encant medieval. Es tracta d’un municipi que, a més del nucli històric, té un conjunt de masies disseminades conegudes com la vila de Pruit. A més de les vistes espectaculars de les Guilleries, el Montseny i els cingles de Tavertet, l’avenc i el far. La monumentalitat històrica de la vall es veu coronada per l’església romànica de Sant Joan de Fàbregues. Si preferim un paratge natural, les tallants abruptes de la vall obren pas al salt d’aigua de Sallent, d’uns 100 metres d’alçada, i l’Agullola, el monument natural visible des de tota la cinglera.1. Rupit.
   Se trata del paisaje típico del valle del Collsacabra. Esta población de piedra conserva todo su encanto medieval. Se trata de un municipio que, además del núcleo histórico, tiene un conjunto de masías diseminadas conocidas como la vila de Pruit. Además de las vistas espectaculares de las Guilleries, el Montseny y los riscos de Tavertet, la sima y el faro. La monumentalidad histórica del valle se ve coronada por la iglesia románica de Sant Joan de Fàbregues. Si preferimos un paraje natural, las cortantes abruptas del valle abren paso al salto de agua de Sallent, de unos 100 metros de altura, y el Agullola, el monumento natural visible desde todo el risco.

  • Bagà. Aquest municipi del Berguedà, situat a la vall del riu Bastareny, és un lloc de visita obligatòria del parc natural del Cadí-Moixeró. Als voltants del poble trobem un gran nombre de racons naturals, com les fonts de l’Adou i el Riugréixer o la fageda de Millarès. La vila de Bagà també presenta una gran riquesa arquitectònica, com l’església de Sant Esteve de Bagà o el seu pont romànic. La gastronomia és una de les seves singularitats. Durant el seu mercat medieval podrem tastar: allioli amb codony, truita de moixerons o escudella de blat de moro escairat.

   2. Bagà.

   Este municipio del Berguedà, situado en el valle del río Bastareny, es un lugar de visita obligatoria del parque natural del Cadí-Moixeró. En los alrededores del pueblo encontramos un gran número de rincones naturales, como las fuentes del Adou y el Riugréixer o el hayedo de Millarès. El pueblo de Bagà también presenta una gran riqueza arquitectónica, como la iglesia de San Esteban de Bagà o su puente románico. La gastronomía es una de sus singularidades. Durante su mercado medieval podremos probar alioli con membrillo, tortilla de moixerons o cocido de maíz escuadrado.

  • Mura. La població bagesana de Mura és un indret únic al parc natural de Sant Llorenç del Munt. El seu extens patrimoni compost per gorgs i fonts naturals encaixa amb la cultura rural de l’entorn. Destaca el Puig de la Balma. Es tracta d’una explotació agrària que data del segle XII. La construcció està adherida a la muntanya i la roca natural de l’indret forma part de la construcció agrícola. Si volem seguir la ruta romànica, és d’especial interès visitar l’ermita de Sant Antoni i l’església de Sant Martí de Mura.3. Mura.
   La población bagesana de Mura es un lugar único en el parque natural de Sant Llorenç del Munt. Su extenso patrimonio compuesto por pozas y fuentes naturales encaja con la cultura rural del entorno. Destaca el Puig de la Balma. Se trata de una explotación agraria que data del siglo XII. La construcción está adherida a la montaña y la roca natural del lugar forma parte de la construcción agrícola. Si queremos seguir la ruta románica, es de especial interés visitar la ermita de Sant Antoni y la iglesia de Sant Martí de Mura.

  • Castellar de n´Hug. Tornem al Berguedà, aquest cop per descobrir Castellar de n’Hug. Aquesta població acull el naixement del riu Llobregat i la converteix, juntament amb Bagà, en una de les viles amb una riquesa natural única dins del parc natural del Cadí-Moixeró. Pel que fa al patrimoni romànic de la vila, destaquem les esglésies de Sant Vicenç de Rus i Santa Maria de n’Hug.4. Castellar de n´Hug.
   Volvemos al Berguedà, esta vez para descubrir Castellar de n’Hug. Esta población acoge el nacimiento del río Llobregat y la convierte, junto con Bagà, en una de las villas con una riqueza natural única dentro del parque natural del Cadí-Moixeró. En cuanto al patrimonio románico de la villa, destacamos las iglesias de Sant Vicenç de Rus y Santa Maria de n’Hug.

  • Olivella. Aquesta petita vila situada al bell mig del massís del Garraf destaca per una singularitat única: el primer monestir budista de Catalunya. El Palau Novella, una antiga casa d’indianes, ha estat remodelada per acollir aquesta comunitat budista fundada l’any 1996. Es poden fer visites arquitectòniques i culturals. D'una banda, podrem observar la mescla eclèctica d’estils arquitectònics. De l’altra, una exposició d’art i cultura tibetana que ens mostra el mestissatge cultural i la singularitat d’aquesta vila garrafenca.5. Olivella.
   Esta pequeña villa situada en medio del macizo del Garraf destaca por una singularidad única: el primer monasterio budista de Cataluña. El Palau Novella, una antigua casa de indianos, ha sido remodelada para acoger esta comunidad budista fundada en 1996. Se pueden hacer visitas arquitectónicas y culturales. Por un lado, podremos observar la mezcla ecléctica de estilos arquitectónicos. Por otro, una exposición de arte y cultura tibetana que nos muestra el mestizaje cultural y la singularidad de esta villa garrafenca.

  • La vila de Santa Coloma de Cervelló no requereix gaire presentació si parlem del petit tresor que hi alberga dins. La Colònia Güell, encapçalada per la seva cripta, és una de les obres cabdals del mestre arquitectònic Antoni Gaudí. Per accedir-hi, el consorci de la Colònia Güell ha creat una xarxa d’autobusos per no massificar el poble amb el transport privat.6. La vila de Santa Coloma de Cervelló
   No requiere mucha presentación si hablamos del pequeño tesoro que alberga dentro. La Colonia Güell, encabezada por su cripta, es una de las obras capitales del maestro arquitectónico Antoni Gaudí. Para acceder, el consorcio de la Colonia Güell ha creado una red de autobuses para no masificar el pueblo con el transporte privado.

 • Alella. La localitat, situada al cor del Maresme, es caracteritza per la singularitat de la seva història entorn les vinyes, els cellers i la gastronomia. Si es visita la vila, es recomana dur a terme les visites guiades a través dels quatre cellers del poble (Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet d’Alella i Roura). Entre les seves festes populars destaca la Festa de la Verema al setembre.7. Alella.
  La localidad, situada en el corazón del Maresme, se caracteriza por la singularidad de su historia en torno los viñedos, las bodegas y la gastronomía. Si se visita la ciudad, se recomienda llevar a cabo las visitas guiadas a través de las cuatro bodegas del pueblo (Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet de Alella y Roura). Entre sus fiestas populares destaca la Fiesta de la Vendimia en septiembre.

 • Granera. Aquest poble moianès, amb poc més d’una setantena d’habitants censats, es divideix en dos nuclis històrics. El barri del Castell, al voltant de l’antic castell de Granera, esmentat en els textos des del segle X, i el barri de l’Església, que gira entorn la construcció parroquial de Sant Martí. Prop del barri del Castell trobem l’església de Santa Cecília, datada del segle XI, amb arcaiques pintures romàniques de gran valor artístic.8. Granera.
  Este pueblo moianès, con poco más de setenta habitantes censados, se divide en dos núcleos históricos. El barrio del Castillo, alrededor del antiguo castillo de Granera, mencionado en los textos desde el siglo X, y el barrio de la Iglesia, que gira en torno la construcción parroquial de Sant Martí. Cerca del barrio del Castillo encontramos la iglesia de Santa Cecilia, datada del siglo XI, con arcaicas pinturas románicas de gran valor artístico.

 • Talamanca. El parc natural de Sant Llorenç del Munt apareix un cop més amb la vila de Talamanca. Aquest petit poble d’origen medieval ofereix nombrosos llocs d’interès. Un passeig pel seu nucli històric és una de les millors maneres de conèixer el poble bagesà. L’església de Santa Maria o el castell de Talamanca són algunes de les principals atraccions arquitectòniques.9. Talamanca.
  El parque natural de Sant Llorenç del Munt aparece una vez más con la ciudad de Talamanca. Este pequeño pueblo de origen medieval ofrece numerosos lugares de interés. Un paseo por su casco histórico es una de las mejores maneras de conocer el pueblo del Bages. La iglesia de Santa María o el castillo de Talamanca son algunas de las principales atracciones arquitectónicas.

 • El Brull. Acabem el llistat a la comarca d’Osona. A mig camí entre la plana de Vic i el massís del Montseny trobem la localitat del Brull. El seu patrimoni arquitectònic està encapçalat pel castell del Brull, que data del 994, i la fortificació ibèrica del Turó de Montgròs. Aquesta última, datada cap a l’any 300 a.C. es troba al bell mig del parc natural del Montseny i és altament recomanable si es vol dur a terme la ruta dels Ibers.10. El Brull.
  Acabamos el listado en la comarca de Osona. A medio camino entre la llanura de Vic y el macizo del Montseny encontramos la localidad de El Brull. Su patrimonio arquitectónico está encabezado por el castillo del Brull, que data del 994, y la fortificación ibérica del Turó de Montgròs. Esta última, fechada hacia el año 300 aC se encuentra en medio del parque natural del Montseny y es altamente recomendable si se quiere llevar a cabo la ruta de los Iberos.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.