turisme

El turisme a Espanya cau a nivells de 1995

Espanya va rebre en el mes de setembre 943.000 passatgers procedents d’aeroports internacionals, un 90,2% menys que en el mateix mes de 2019. Aquesta situació s’ha vist severament reflectida en un turisme sense precedents. La xifra de 608.379 passatgers que van triar una companyia de baix cost per a desplaçar-se a Espanya suposa una caiguda interanual del 89%, mentre que la de 334.343 arribats en companyies tradicionals representa un descens del 91,9%. Al setembre, van decréixer tots els països emissors de passatgers internacionals que van mostrar en aquest mes xifres significatives de trànsit, sent Romania el que el va fer en menor mesura, amb una caiguda del 67,7%, i els Estats Units el que més va disminuir (97,9%).

Segons Exceltur, la pèrdua en el sector turístic superarà en 2020 els 100.000 milions d’euros, 7.500 milions més del que es preveu a l’agost, i suposa que l’activitat turística haurà retrocedit enguany a nivells de fa vint-i-cinc anys. La pandèmia ha fet que Espanya se situï de nou en un escenari de 1995. Les previsions del sector del turisme empitjoren cada trimestre que passa i, a la vista de les actuals circumstàncies (rebrots, restriccions), es preveuen pèrdues de 106.000 milions. És els diners que deixaran d’ingressar les empreses del sector: hotels, companyies de transport, allotjaments, lloguer de vehicles, oci… Són 7.500 milions d’euros més del que es va calcular a l’agost, segons ha avançat aquest dimecres Exceltur, organització que agrupa les principals empreses del sector.

Aquestes pèrdues suposen un 67% del total de la caiguda del PIB que el Banc d’Espanya estima per al nostre país en 2020. A la fi d’any estaran en joc 750.000 ocupacions, segons Exceltur. D’aquesta xifra, creuen, al voltant del 60% podria estar més prop de l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) que del ERTO. “En els dos últims mesos ha crescut el nombre de persones dins del sector que ha perdut la seva ocupació”, ha dit Óscar Perelli, director d’Estudis i Recerca d’Exceltur.

Fins a finals de setembre hi havia 595.000 ocupacions afectades al sector del turisme. “Són posats que estan en estand by” i suposen el 50% de les ocupacions que hi ha als llimbs ara a Espanya a conseqüència de la pandèmia. En el sector turístic hi ha 281.000 afiliats menys que en 2019 i 315.000 persones en ERTO. La caiguda de l’ocupació en el sector és de prop del 28,5% respecte al mateix període de l’any anterior.

Les previsions del sector empitjoren cada trimestre que passa i, a la vista de les actuals circumstàncies (rebrots, restriccions), es preveuen pèrdues de 106.000 milions. Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú