xips

Flex augura un any més sense xips

La tercera major exportadora de microxips electrònics del món, Flex, calcula que fins a finals de 2022 seguirà l’escassetat de xips. La situació de paràlisi en nombroses fàbriques de tots els sectors en els quals s’utilitzi l’electrònica per la falta de semiconductors podria prolongar-se encara més.

El cap de cadenes de distribució de l’empresa Flex, Lynn Torrel, comparteix opinió amb NVIDIA o Intel sobre la durada d’aquesta crisi. L’empresa, amb seu a Singapur i cotitzada a Wall Street, compta amb més de 100 emplaçaments en 30 països d’Europa, Àsia i Amèrica i fabrica dispositius electrònics per a companyies com Ford, Dyson, Ocado o HP, per la qual cosa és un gran comprador de xips. Els fabricants de semiconductors en els quals confia Flex han retardat la seva previsió sobre quan acabarà l’escassetat. “Amb una demanda tan forta, l’expectativa és de mitjançats a la fi de 2022 depenent del producte bàsic. Alguns esperen que l’escassetat es prolongui fins a 2023”, ha advertit i recull el Financial Times.

Més enllà dels problemes provocats en el comerç mundial per la pandèmia, les altes taxes duaneres aplicades a la Xina estan conduint a nombroses companyies europees a regionalitzar les seves xarxes de proveïment.

I és que el ràpid creixement en les vendes de vehicles, videoconsoles, ordinadors i televisors després de la pandèmia ha deixat sense recursos als fabricants de xips, que ja sumen més de sis mesos reduint la producció. Cal no oblidar, a més, el bloqueig de diversos dies del canal de Suez el mes de març passat, la tempesta de fred i neu a Texas o el recent incendi en una gran fàbrica de xips al Japó.

D’altra banda, la desesperació del sector ha posat en alerta als analistes per la proliferació de xips falsificats. “Si la setmana vinent es necessiten 5.000 peces per a no tancar una línia de producció, es genera en una situació de dificultat per la compra i s’acaba abaixant la guàrdia”, ha explicat Diganta Das, investigadora de productes electrònics falsificats en el Center for Advanced Life Cycle Engineering (CALCI), a ZDNet. Les regles de verificació i els processos de prova es relaxen per a trobar més ràpidament un substitut d’aquestes peces que no arriben.

Els gegants de la tecnologia estan més protegits davant d’aquests enganys, els seus grans volums de producció els han portat a desenvolupar cadenes de subministrament més sòlides en les quals compren directament els components dels fabricants i no a través de distribuïdors intermedis.

Diganta Das assenyala sectors com la defensa o atenció mèdica com els més indefensos en aquest mercat. Aquestes petites empreses o compradors utilitzen distribuïdors franquiciats que compren directament al franquiciat, o independents que localitzen els xips de diferents llocs on pugui haver-hi excedent d’inventari.

La desesperació del sector ha posat en alerta als analistes per la proliferació de xips falsificats Click To Tweet

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

La carta d'Oriol Junqueras representa la fi de la via independentista a mitjà termini?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú