El conflicte català no és decisiu per a l’electorat espanyol

Malgrat que el discurs de les elits polítiques de Madrid i un cert cofoisme de l’independentisme català puguin fer pensar el contrari, el conflicte català té un pes moderat en l’electorat espanyol, si fem cas de les dades que degudament tractades proporciona l’enquesta d’El País publicada aquest últim diumenge 24 de març.

Només per al 20,4% de l’electorat de centredreta, el rebuig al conflicte català és motiu perquè inclinin el seu vot per una o altra opció. Entre els socialistes i Podemos aquest factor entès en termes de refús, té molt poc pes. Això significa que aproximadament no més del 10% del total de l’electorat espanyol se sent cridat a votar sobretot en funció d’aquest problema.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Aquell 20,4% es reparteix entre tres opcions, PP, Cs i Vox. Per als dos primers constitueix la segona opció del seu electorat, amb un 31,8% i un 38,6% respectivament, és a dir se situa aproximadament en un de cada tres votants, però com a segona preferència. Per a Vox ocupa el tercer lloc pràcticament empatat amb el segon amb un 35%.

Evidentment, no són xifres menyspreables, però també és clar que el socialisme no hi surt perdent electoralment en adoptar una posició dialogant en aquest àmbit. No fa altra cosa que interpretar el sentir d’una bona part de l’electorat, i d’altra banda no li impedeix penetrar en aquell vot de Cs que no se sent especialment motivat pel conflicte. De fet, un 5% del nou vot a aquesta formació procedeix d’aquest partit.

conflicte català

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú