Deliveroo es prepara per a un ERO

La multinacional britànica de repartiment Deliveroo té planejat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a acomiadar a part dels seus treballadors dels centres de Madrid, Barcelona i València. L’expedient presentat per la companyia tindrà afectació sobre el seu personal d’oficines i no així sobre els 2.500 repartidors que operen com a treballadors autònoms per a la plataforma de repartiment. La intenció de la marca, segons ha denunciat UGT, és emportar-se la producció dels seus centres tecnològics a Romania, país amb uns salaris inferiors als espanyols.

No és la primera empresa de ‘delivery’ que reubicaria la seva producció tecnològica en l’est d’Europa, perquè Glovo ja va obrir l’any passat un ‘hub’ de programació a Polònia, amb prop de 100 ‘techies’. Segons el sindicat actualment Deliveroo s’ha acollit a un ERTO per causa de la crisi del coronavirus i té a la majoria de les seves persones treballadores a casa, sense poder emprar-se, i a la resta teletreballant.

Aquesta decisió per part de Deliveroo coincideix amb la llei del Ministeri de Treball que s’està gestant per a regular el treball en les plataformes digitals i un dels elements en els quals la ministra Yolanda Díaz pretén incidir sobre el model laboral de les empreses de ‘delivery’. La intenció de l’Executiu és aclarir la relació laboral dels ‘riders’ amb les empreses i obligar-los a contractar-los mitjançant la figura de l’assalariat. Actualment operen com a autònoms, en un model que es caracteritza per uns menors costos per a l’empresa pel que respecta a obligacions amb la Seguretat Social. Deliveroo ha desvinculat l’expedient presentat d’aquest procés legislatiu. “Aquest procés d’acomiadament col·lectiu no té cap relació amb els processos judicials en curs que afecten l’empresa a Espanya i que segueixen el seu curs a l’espera d’una sentència ferma.”, ha manifestat en un comunicat.

En paral·lel a aquesta nova legislació, Deliveroo es troba immersa en una sèrie de causes judicials per tot el territori espanyol i amb judicis pendents amb la mateixa Seguretat Social. Inspecció de Treball ha aixecat diverses actes contra les pràctiques de la companyia i ha obligat en places com Madrid, Barcelona o València, a contractar com a assalariats als seus ‘riders’. A més d’imposar sengles requeriments de pagament, amb imports milionaris. Actualment aquests processos es troben suspesos i a l’espera de judici i sentència ferma.

La intenció de la marca, segons ha denunciat UGT, és emportar-se la producció dels seus centres tecnològics a Romania, país amb uns salaris inferiors als espanyols. Click To Tweet

Els resultats electorals de Galícia i Euskadi perjudiquen o beneficien al Govern espanyol?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.