l'automòbil

Covid: el sector de l’automòbil en crisi

Les noves dades d’Anfac revelen com l’any 2020 el sector de l’automòbil va caure la facturació un 12,8% en comparació amb 2019, a conseqüència de la Covid-19. Quant a la recaptació fiscal, aquesta es va contreure un 16,8% en taxa interanual, fins als 25.645 milions d’euros. El tancament en negatiu del mercat de l’automòbil condicionat per la pandèmia es va reflectir especialment en una caiguda del 26,8% en la recaptació de l’IVA, gruix principal de la recaptació per adquisició de vehicles nous, així com en la recaptació en el consum de carburants.

Una altra variable que es va veure afectada per la pandèmia va ser la inversió. En 2020, la inversió dels fabricants a Espanya va aconseguir els 1.930 milions d’euros, la qual cosa suposa una caiguda del 31% en comparació amb els més de 2.700 milions invertits un any abans. Malgrat això, la inversió es va mantenir entorn dels 2.000 milions d’euros, la mitjana dels últims cinc anys.

Els fabricants d’automoció van facturar 59.987 milions d’euros en 2020, la qual cosa va implicar una reducció del 12,8% en comparació amb 2019, a conseqüència de la Covid-19, segons ha posat de manifest Anfac, durant la presentació de l’informe anual 2020.

La crisi del coronavirus ha llastrat els comptes de fabricants de l’automòbil fins a provocar un enfonsament del volum de facturació del gairebé el 13% fins als 59.987 milions d’euros en 2020, en comparació amb el mateix període de l’exercici anterior, segons recull l’Informe Anual 2020 de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac).

Aquest document, presentat aquest dimarts, assenyala que aquesta baixada va venir associada a una caiguda del 78,8% del resultat net dels fabricants i empreses associades a Anfac, amb un total de 189,8 milions d’euros.

Tal com han assenyalat des de l’associació, aquestes xifres s’expliquen per les condicions de mercat motivades per la pandèmia del coronavirus, que va provocar el tancament temporal durant setmanes de l’activitat comercial i de la producció per a evitar una expansió major dels contagis. Així, durant el 2020, les marques de l’automòbil a Espanya van realitzar una inversió d’entorn de 1.930 milions d’euros, en la mitjana dels últims cinc anys, encara que un 31% menys que en l’exercici precedent.

El tancament en negatiu del mercat de l'automòbil condicionat per la pandèmia es va reflectir especialment en una caiguda del 26,8% en la recaptació de l'IVA Click To Tweet

Creus que el Govern Català està gestionant bé la pandèmia?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.