Cotxes amb distintiu groc: Colau us prohibirà circular

L’amenaça ja ha deixat de ser-ho i és un perill imminent. Els cotxes amb distintiu groc de la Direcció General de Trànsit, que com a mínim són una tercera part dels que circulen per Barcelona, entre ara i l’any que ve tindran prohibida la seva circulació en tot el gran espai urbà comprés dins de la Ronda de Dalt, és a dir la mateixa àrea que la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Senzillament no podran circular per Barcelona.

Això afectarà en primer terme als vehicles de transport urbà, els que fan la distribució per dins de la ciutat, i que representen el 77% del total. Però atenció, igual que ha passat amb la ZBE els seus propietaris segurament disposaran d’un tracte més generós que no els propietaris de vehicles privats. Com ja succeeix amb l’actual prohibició de circular pels vehicles que tenen més de 20 anys amb benzina i 15 amb dièsel, que han vist com la moratòria de la qual disposaven s’ha prolongat 6 mesos més, mentre que des d’inicis d’any ja no circulen els vehicles privats.

Aquest fet provocarà un greu impacte sobre el funcionament de la ciutat i està per veure que l’Ajuntament tingui la capacitat d’imposar-lo perquè deixaria sense mitjà de circulació a una gran part de residents de Barcelona. Aquesta iniciativa cal relacionar-la amb l’urbanisme tàctic i el projecte de superilles d’Ada Colau, perquè el seu funcionament requereix precisament la supressió d’un terç dels vehicles que ara circulen per l’Eixample, més o menys els que corresponen a l’etiqueta groga. Per tant, no hi pot haver aquesta transformació urbanística de la qual Colau ha fet bandera sense liquidar tot un gruix d’automòbils.

Naturalment, si aquesta acció no es realitza en un termini relativament curt, entre ara i principis de l’any que ve, després la proximitat de les eleccions ho faria inviable perquè és evident que el cost electoral seria molt alt. Fins i tot és dubtós que a hores d’ara ja no sigui tard. En aquest sentit cal veure quina és l’actitud de Collboni i del PSC, que han marxat sempre a remolc de les decisions de Colau, però que ara aspiren a fer el sorpaso de Colau i, per tant, és difícil que puguin acordar una mesura tan radical.

Una altra variable és si l’actual alcaldessa es tornarà a presentar o no, si finalment, com s’apunta, obté un bon lloc en l’àmbit polític o internacional, com en els casos dels alcaldes Hereu i Clos, i no repeteix la seva candidatura, és possible que es vegi encara més motivada per deixar perfilada la seva herència de liquidació de vehicles privats i superilles.

Els cotxes amb distintiu groc de la DGT, entre ara i l’any que ve tindran prohibida la seva circulació per la ZBE Click To Tweet

Ha fet el ridícul el president Sánchez en la seva trobada amb el president Biden?

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.