Coronavirus: la por s’expandeix contra el 5G

Durant els dos mesos de confinament, milers de missatges i vídeos s’han propagat ràpidament per la xarxa. El contingut és un conjunt d’informacions que acusen la tecnologia 5G d’ajudar a transmetre el coronavirus pel món. Igual que el virus, la por s’ha estès per Europa, arribant fins i tot a provocar atacs contra antenes telefòniques.

L’últim cas ha succeït al Regne Unit, on dues torres de telefonia han cremat de manera intencionada. Segons aquests missatges, les antenes 5G afebleixen el sistema immunològic de la població, accelerant els efectes del virus en els més febles. Uns altres, fins i tot, arriben a creure que és la mateixa xarxa de telecomunicacions sense fils la que realment està transmetent el coronavirus.

A pesar que, a priori, puguin semblar teories poc creïbles, en les xarxes sembla que no són pocs els que acaben creient en aquests missatges. Aquesta dubtosa teoria ha guanyat força des que un metge belga va relacionar els “perills” de la tecnologia 5G amb el coronavirus durant una entrevista al gener. El vídeo del supòsit sanitari serà eliminat segons YouTube per la vinculació del 5G amb el nou coronavirus. Com a mal col·lateral, youtubers famosos es queixen que, pel fet d’esmentar el virus en els seus vídeos, la plataforma els desmonetitza sistemàticament per a evitar la propagació de més desinformació.

És important saber que no tota la xarxa 5G és igual. En realitat es pot parlar de diversos tipus de xarxes 5G. En el Pla Nacional 5G 2018-2020 del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital es concreten tres tipus de xarxes 5G segons el tipus d’intensitat de freqüència en l’espectre radioelèctric.

Les de baixa freqüència, menys d’1 GHz, s’implantaran a Espanya en la banda dels 700 Hz. Són les que permeten una millor cobertura en interiors d’edificis, però la seva velocitat és menor. Les de freqüència mitjana, que oscil·len entre els 3,4 i els 3,8 GHz, permeten una transmissió de dades molt més alta i seran les que s’imposin a Espanya a curt o a mitjà termini. Finalment està el 5G ultraràpid de la banda d’altes freqüències, de 6 GHz d’ara endavant. L’arribada del qual no està prevista de moment a Espanya.

Davant tal desinformació, una gran quantitat d’organismes científics han llançat missatges de calma. L’Agència Australiana de Protecció Radiològica i Seguretat Nuclear, per exemple, ha declarat no tenir els efectes negatius per a la salut en el cas de radiació més intensa. “La radiació pot entrar en contacte amb la pell, per exemple, quan posem un telèfon mòbil 5G en la nostra oïda per a fer una crida. Això és quan estem més exposats a la radiació no ionitzant. Però aquesta exposició està molt per sota del nivell de seguretat recomanat. La radiació 5G no pot penetrar la pell ni permetre que un virus penetri en la pell. No hi ha evidència que les freqüències de ràdio 5G causin la propagació del coronavirus”, han afirmat als mitjans de comunicació.

L'Agència Australiana de Protecció Radiològica i Seguretat Nuclear, per exemple, ha declarat no tenir els efectes negatius per a la salut en el cas de radiació més intensa. Click To Tweet

Estàs d'acord que es prolongui l'Estat d'Alarma un mes?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.