Declaració de Converses a Catalunya: Davant les eleccions municipals

Converses a Catalunya és un grup de reflexió, opinió i d’actuació de caràcter cívic i polític en el millor sentit del terme: propiciar tot allò que convé al bé comú i a l’amistat civil o concòrdia, tan necessària per al bon funcionament de la democràcia.

En els últims temps hem manifestat la nostra preocupació per Barcelona, donada la seva importància singular per a Catalunya, Espanya i en l’àmbit de les grans àrees metropolitanes de la Unió Europea, a causa de la molt deficient gestió municipal i metropolitana duta a terme per l’alcaldessa Ada Colau.

Ens hem manifestat críticament, adduint les raons que motiven la nostra actitud amb motiu del procés de destrucció del Pla Cerdà, els obstacles irracionals a l’activitat econòmica, a la mobilitat i al tramvia per Diagonal. Per aquest motiu, hem dut a terme accions massives en les xarxes socials, dues campanyes de cartells al carrer i diversos actes telemàtics i presencials.

Milers de persones s’han adherit amb la seva signatura a les nostres demandes.

Ara davant la proximitat de la cita electoral volem donar a conèixer, com a ciutadans actius que som, els nostres punts de vista:

 1. Cridem a votar. La forma més democràtica és una gran participació electoral.
 2. No és pot continuar amb l’actual estat de coses que estan destruint Barcelona i les condicions de vida dels qui hi vivim o hi treballem.
 3. Cal convertir l’aturada provisional de les obres de la superilla en un desistiment definitiu i retornar la seva condició de carrer de l’Eixample a Consell de Cent.
 4. Garantir que el Tramvia no es prologarà per la Diagonal.
 5. La reversió de l’urbanisme tàctic tal com s’ha aplicat i la revisió de les obres que creen greus problemes de mobilitat als accessos de Barcelona: Gran Via, Via Augusta, Via Laietana, etc.
 6. La definició d’una alternativa en el marc del Pla Cerdà per millorar les condicions de vida de l’Eixample, i de tota Barcelona, en salut i ensenyament, utilitzant les competències que té el municipi, habitatge, pobresa, amb especial interès en les persones sense llar, qualitat de l’aire, soroll, mobilitat, seguretat, neteja, millora de l’activitat econòmica, família i qualitat de vida.
 7. Un capítol especial mereix la necessària i urgent millora i augment de l’arbrat, la superfície verda i làmines d’aigua, i en general tot un conjunt de mesures en forma de pla dirigit a reduir l’estrès tèrmic de la ciutat de manera efectiva, que ha d’incloure l’ajuda a l’acondiciament de les llars.
 8. Barcelona és una ciutat cada dia més envellida, on moren més persones que neixen. La població es manté per la immigració de fora d’Espanya, que ja representa el 30 % del total dels residents oficials; més, considerant els residents no legalitzats. És urgent una política municipal favorable a les famílies i a la natalitat, de caràcter integral
 9. Demanem als partits polítics que es manifestin sobre aquests punts.
 10. Cridem als ciutadans a participar en organitzacions cíviques independents i actives a fi de garantir que siguin els interessos dels ciutadans els que prevalguin.
Omple el formulari adjunt si et vols adherir a aquesta declaració 

  Salvem el Pla Cerdà!

  No a la superilla de Colau

  Amb la Superilla de l'Eixample, Colau fa una Barcelona de primera i una de segona.
  Evitem-ho. Signa la declaració amb les reivindicacions cíviques de Converses a Catalunya.
  Davant la proximitat de la cita electoral volem donar a conèixer, com a ciutadans actius que som, els nostres punts de vista Click To Tweet

  Print Friendly, PDF & Email

  Entrades relacionades

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Fill out this field
  Fill out this field
  Introduïu una adreça electrònica vàlida.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.