ChatGPT destrueix el discurs de Sánchez sobre l’hidrogen a la cimera amb Macron

Com expliquem a Converses el gran pacte amb França ha estat com una escudella i carn d’olla, però nomes amb cigrons.

En les declaracions posteriors i a la manera trumpiana de la hipèrbole, Sánchez va afirmar emfàticament que l’H2Med (el futur tub sumari que transportarà hidrogen verd, per tant produït amb energies renovables, de Barcelona a Marsella) com a “clau per a la política interna i externa”.

Déu ens agafi confessats si el nostre fonament energètic depèn de l’hidrogen! Potser d’aquí a una dècada o dues sigui un complement adient per substituir l’hidrogen gris que consumeix Espanya, com a dipòsit per emmagatzemar excedents puntuals d’energia renovable per a la indústria que consumeix gran quantitat d’energia, com les cimenteres, amb competència amb la biomassa i el biometà, i no gaire més.

Més enllà en el temps, cal veure les dificultats reals de transport i emmagatzematge a gran escala, i l’eficiència de les cèl·lules de combustible. Però, a curt i mig termini dues qüestions es presenten com a lloses: la conversió d’electricitat renovable per produir hidrogen té una saldo net negatiu, i Espanya en concret, que depèn tant de les renovables per a la producció d’electricitat per substituir el gas i el carbó… i l’energia Nuclear, que teòricament té data  de caducitat, no té gaire marge per aplicar-ho a la producció massiva d’hidrogen. I això, a més de que no abunda –a França sí- l’altre recurs necessari: l’aigua.

Però, més enllà de les nostres consideracions, veieu que en diu la nostre Inteligència Artificial sobre el Hidrogen, i compareu-ho amb les declaracions de Sánchez

Explica las dificultades para el uso del hidrógeno como alternativa a otros recursos de energía

El hidrógeno es una fuente de energía con mucho potencial, ya que es abundante, limpio y puede ser utilizado para producir electricidad a través de la pila de combustible o para almacenar energía en exceso generada por otras fuentes renovables, como la solar o eólica. Sin embargo, su uso aún presenta algunas dificultades:

  1. Producción: El hidrógeno no se encuentra en estado puro en la naturaleza, sino que se debe producir a partir de otras sustancias, como el gas natural, el agua o la biomasa. Estos procesos pueden ser costosos y requieren energía, lo que reduce la eficiencia energética global del sistema. Además, algunos procesos de producción emiten gases de efecto invernadero, lo que contrarresta su ventaja de ser una fuente de energía limpia.
  2. Almacenamiento y transporte: El hidrógeno es un gas muy ligero y puede escapar fácilmente a través de juntas y materiales porosos. Esto hace que sea difícil de almacenar y transportar de manera segura y eficiente. Además, requiere grandes tanques o recipientes para su almacenamiento, lo que aumenta su costo y espacio ocupado.
  3. Infraestructura: Aunque el hidrógeno puede utilizarse como combustible para vehículos y en la generación de electricidad, aún no existe una infraestructura suficientemente desarrollada para su producción, distribución y uso a gran escala. Esto dificulta su implementación y adopción en el mercado.
  4. Seguridad: El hidrógeno es altamente inflamable y puede causar explosiones si se mezcla con el aire en proporciones adecuadas. Esto puede representar un riesgo en su producción, almacenamiento y uso, y requiere medidas de seguridad especiales.

A pesar de estas dificultades, el uso del hidrógeno como fuente de energía está en constante desarrollo y avance, y se espera que en el futuro pueda jugar un papel importante en la transición hacia sistemas energéticos más limpios y sostenibles.

Després de la manifestació independentista d'ahir dijous 19 de gener, creieu que el procés està acabat tal com afirma Sánchez?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.