107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: SERVEIS SOCIALS

L’objectiu és fer present com de necessari és assumir i assolir per part de la societat, les institucions i els partits polítics uns objectius concrets que permetin transformar Catalunya en el màxim i millor sentit del mot.

Els 107 objectius han estat fruit de reflexió i debat en el sí de Converses, però no tenen cap pretensió dogmàtica. Considerem que són bons, però ni inamovibles o inmillorables.

Per aquesta raó et cridem a fer arribar el teu punt de vista, a participar en aquest debat gradual i a distància, i que un cop finalitzat tindrà un resultat més concret en la trobada i conversa de tothom que hi hagi participat, amb la finalitat de disposar d’un projecte per a Catalunya suprapartidista i resultant de la més àmplia participació que pugui presentar qualsevol altre projecte.

Si estàs interessat en participar en el debat o formular observacions escriu a:

admin@concatconverses.cat
OBJECTIU 6: SERVEIS SOCIALS

8. Reducció de la burocràcia amb la concertació amb les entitats del tercer sector i d’iniciativa social de reconeguda eficàcia i millora de la relació entre pressupost assignat i recursos finalistes, que arriben en forma de prestacions econòmiques o de servei al públic objectiu. Facilitar el primer contacte de les famílies als Serveis Socials. Incrementar els recursos de personal per prestar un servei més diligent i efectiu.

9. Situar el percentatge de persones que tenen dret a la dependència a Catalunya i no la perceben, en una xifra superior a la mitjana espanyola (14%) com a pas urgent per assolir la plena normalització. És necessària una revisió de la definició dels diversos nivells de dependència.

10. Reforma integral de les residències dirigida a millorar les condicions de les existents i augmentar el nombre de places. Serà un criteri bàsic que s’organitzin amb les unitats de convivència de 15 persones i un 75% d’habitacions individuals. La prioritat, però, serà incentivar que la persona gran pugui ser ben atesa romanent amb la seva família o a la serva llar, aplicant més recursos econòmics i assistència domiciliària,  en el marc de la concertació entre la Generalitat i la iniciativa social. Urgència d’argumentar la dotació en personal sanitari, metges, infermeres i auxiliars d’infermeria, en la quantia adequada a la demanda.

107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: CAL ERADICAR LA POBRESA

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.