107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: CAL ERADICAR LA POBRESA

L’objectiu és fer present com de necessari és assumir i assolir per part de la societat, les institucions i els partits polítics uns objectius concrets que permetin transformar Catalunya en el màxim i millor sentit del mot.

Els 107 objectius han estat fruit de reflexió i debat en el sí de Converses, però no tenen cap pretensió dogmàtica. Considerem que són bons, però ni inamovibles o inmillorables.

Per aquesta raó et cridem a fer arribar el teu punt de vista, a participar en aquest debat gradual i a distància, i que un cop finalitzat tindrà un resultat més concret en la trobada i conversa de tothom que hi hagi participat, amb la finalitat de disposar d’un projecte per a Catalunya suprapartidista i resultant de la més àmplia participació que pugui presentar qualsevol altre projecte.

Si estàs interessat en participar en el debat o formular observacions escriu a:

admin@concatconverses.cat
OBJECTIU 5: PROU DE GESTIONAR LA POBRESA, EL QUE CAL ÉS ERADICAR-LA

5. A Catalunya hi viuen 470.000 persones en situació de pobresa material severa. D’altra banda, un 21,7% viu per sota del llindar de pobresa, mentre l’exclusió social assoleix el 29,1%, 6 punts superior a la mitjana espanuola i més gran que Madrid (22,3%). Catalunya i les Canàries són les comunitats autònomes amb un major nivell d’exclusió el 2021. Els factors més decisius de l’exclusió social són, per aquest ordre: la pobresa greu, l’absència d’ingressos, la pobresa menys greu, la manca de feina, ser estranger i constituir una família amb fills. És una situació inacceptable que ha de ser immediatament corregida.

6. La Renda Garantida de la Generalitat tan sols arriba al 7% dels catalans en risc de pobresa i al 27,6% de les llars en situació de pobresa greu. És necessari actuar per 1-unificar aquest ajut amb l’Ingrés Mínim Vital del Govern espanyol. 2- Assolir una xifra de protecció superior a la mitjana espanyola per a la pobresa relativa (12%) i cobrir el 100% de la pobresa greu.

7. 90.000 nens i joves estan en situació de pobresa a Catalunya. El Pla de la Generalitat per abordar aquest problema, que preveu 250 milions, és insuficient: cal un nou pla integral dotat amb 370 milions d’euros, dut a terme amb la participació i cogestió de les entitats de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: NATALITAT, POBLACIÓ I ENVELLIMENT

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.