indústria

Caiguda històrica de la indústria espanyola

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) són clares sobre la salut de la indústria espanyola en l’actualitat. Després de sis anys consecutius de creixement pateix el seu major descens des de 2009, quan va caure un 16,2% en plena crisi del maó. La caiguda del 9,1% en 2020 de l’Índex General de Producció Industrial (IPI) revela les dades desoladores dels efectes de la pandèmia a Espanya.

Així, tots els sectors van sofrir una retallada de producció en 2020, encara que amb diferent intensitat. Els descensos més significatius es van donar en els béns d’equip i en els béns de consum durador, amb baixades del 15,4% i del 13,5%, respectivament. Els segueixen els béns intermedis, amb una reculada de la seva producció del 7,8%; els béns de consum no durador (-6,5%), i l’energia (-6,2%).

En aquest sentit, l’altra indústria d’Espanya, la turística, ha quedat encara més afectada. La pandèmia de coronavirus ha polvoritzat la indústria turística d’Espanya, tan vital per al país i les arribades van caure a 19 milions en 2020, davant dels gairebé 84 milions de visitants de l’any anterior. Abans de la pandèmia i les restriccions de viatge imposades a causa del coronavirus, el turisme representava un 11% del PIB d’Espanya, de 1.100 bilions d’euros, per la qual cosa és una de les indústries líders del país. Durant molt de temps Espanya s’ha classificat entre les tres principals destinacions turístics juntament amb França i els Estats Units.

Però les dades de l’INE també revelen aquí una caiguda considerable: els ingressos obtinguts per Espanya gràcies a turistes estrangers es van desplomar en 2020 a tot just 20.000 milions d’euros (24.000 milions de dòlars), un 79% menys que els 92.000 milions d’euros rebuts en 2019.

Un possible període de creixement intens econòmic amb la frenada dels contagis del Coronavirus podrien millorar les previsions a curt i mitjà termini del govern i de les institucions europees.

Després de sis anys consecutius de creixement pateix el seu major descens des de 2009, quan va caure un 16,2% en plena crisi del maó Click To Tweet

Creus que Salvador Illa quedarà primer a les eleccions del 14 de febrer?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú