Telefónica es reestructura: eliminarà 2.800 llocs de treball

El consell d’administració de Telefónica ha pres la decisió d’eliminar 2.800 llocs de treball. Aquest pla, que tindrà lloc a partir de l’any 2021, està destinat a treballadors més grans de 53 anys i amb més de 15 anys d’activitat a la companyia. Aquest pla, anomenat pla de suspensió individual (PSI) suposarà un estalvi anual de 220 milions d’euros fins a 2021, segons els càlculs de la companyia de telecomunicacions.

Aquesta reducció de plantilla ve precedida d’una altra encara més gran: l’últim pla va tenir un cost aproximat de 3.750 milions d’euros i va provocar la sortida d’uns 5.300 empleats de l’empresa. Segons les dades públiques de la companyia, el Grup Telefónica ja va registrar 21 milions de provisions per despeses de reestructuració en el segon trimestre de l’any (17 milions d’ells a Telefónica Deutschland), que afecten les partides de despeses de personal. Durant 2018, les despeses d’ajustos laborals es van xifrar en 363 milions d’euros, davant els 219 milions de 2017 i els 1.290 milions de 2016. De tot l’anterior es desprèn que aquestes partides van fregar els 1.893.000 des de principi de 2016.

«En qualsevol cas, l’impacte en generació de caixa seria positiu des del primer any si bé dependrà de les condicions finals negociades i el grau d’adhesió del pla», apunta, va puntualitzar la multinacional en un comunicat enviat a la CNMV en què també va explicar que el programa permetrà «evolucionar» la plantilla i adaptar-la «als desafiaments dels propers anys». El PSI tindrà en principi les mateixes condicions que el desenvolupat entre 2016 i 2018, que incloïa el pagament del 68% de la retribució bruta fins a la jubilació.

El consell d’administració de Telefónica també ha aprovat un pla de formació per millorar les capacitats de més de 6.000 empleats a Espanya i incidir en les noves necessitats del negoci, com és la digitalització, robotització i automatització de processos. D’aquesta manera, la multinacional proposa simplificar el marc laboral i reforçar les habilitats digitals de la seva plantilla

Aquesta recerca de la productivitat, cada vegada més comú entre les grans companyies a Espanya, ve traduïda en grans retallades del personal. D’acord amb un possible esclat d’una altra crisi econòmica, Telefónica també està buscant per altres vies la reducció de costos. Ahir mateix es va prendre la decisió de vendre 50.000 torres de telecomunicació per millorar la seva situació financera. La mesura, que tindrà un recorregut de dotze mesos, forma part d’una estratègia «enfocada a la creació de valor per a l’accionista, millorant el retorn sobre el capital emprat i realitzant un ús més eficient dels seus excel·lents infraestructures de telecomunicacions», tal com va informar la multinacional a la CNMV.

Actualment la companyia de telecomunicacions opera a través d’unes 130.000 torres a tot el món i és propietària de 68.000, de les quals 18.000 pertanyen a Telxius, la seva filial d’infraestructures de telecomunicacions, i 50.000 a altres filials del grup. Més del 60% d’aquestes torres de Telefónica estan ubicades en els quatre principals mercats on opera la companyia (Espanya, Regne Unit, Alemanya i Brasil).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.