Yolanda Díaz

Yolanda Díaz promet una nova pujada de l’SMI

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha tornat a la càrrega anunciant que el govern pretén elevar de nou el Salari mínim interprofessional (SMI). Díaz va tornar a insistir que aconseguir que aquest aconsegueixi el 60% del salari mitjà “és un objectiu d’aquesta legislatura, que segur s’aconseguirà”. Per a aconseguir-ho ha donat un termini de tres mesos perquè la comissió d’experts que determinarà la senda més adequada per a aconseguir que la seva quantia arribi al 60% del salari mitjà decideixi el terminis per a dur-ho a terme.

Encara que els set experts d’aquesta comissió són els que han de determinar on es col·locarà el 60% del salari mitjà, diferents fonts el xifren entre 1.100 i 1.200 euros el que, atès que l’SMI està en 950 euros, suposaria una pujada d’entre el 15% i el 26% en tres anys.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

D’altra banda, Díaz, va avançar també que per a principis del mes d’abril “tindrem l’esborrany de la llei d’ocupació”, que s’ha de modificar per a introduir els canvis per a les noves polítiques actives d’ocupació. Quant als canvis en la reforma laboral, la ministra va destacar que “és necessari reequilibrar la negociació col·lectiva, així com reformar la subcontractació, igual que el debat sobre la ultraactivitat dels convenis col·lectius i les clàusules depengui d’aquests”.

Quant a les modalitats de contractació, va avançar que es farà una “simplificació forta” del menú actual en el qual «l’actor principal sigui un contracte estable», podent haver-hi fixos discontinus, un contracte temporal amb causa i un contracte formatiu. La patronal ja ha mostrat el seu rebuig a alguna d’aquestes mesures, com la referent a la subcontractació. Sobre els contractes, va avançar la seva reducció a tres grans models: l’estable, que ha de ser el principal, incloent-hi el de fixos-discontinus, un temporal supeditat a la causalitat i un tercer lligat a la formació. Aquest assumpte s’inclourà en la matèria d’estabilitat en l’ocupació que demanda Brussel·les.

Díaz va tornar a insistir que aconseguir que aquest aconsegueixi el 60% del salari mitjà és un objectiu d'aquesta legislatura, que segur s'aconseguirà Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú