Nou partit

Un nou partit en l’escenari polític català

Es pot donar ja com un fet el pròxim anunci de la formació d’un nou partit catalanista i de centre dreta, que té com a primer objectiu representar el que es calcula que són 300.000 vots orfes d’aquesta opció a Catalunya, i que podrien donar una representació de 5 a 6 diputats al Parlament.

Un dels principals impulsor d’aquesta formació és el que ha estat per dues vegades president de Societat Civil Catalana, Ramon Bosch, junt amb un nucli d’una vintena de persones entre les que es troba Eva Parera, que ha anat de número 4 a la llista de Valls a l’Ajuntament, i que ara amb el pas de Corbacho a Ciutadans és l’única persona que roman lligada a la plataforma de l’exprimer ministre francès a l’Ajuntament.

Qui pot integrar inicialment aquesta nova formació a més de persones que no estiguin ja adscrites a organitzacions polítiques? Les informacions que s’han publicat, amb noms com els d’Units per Avançar, Lliures, i Convergents de Germà Gordó, són possibilitats sobre el paper, però que presenten algunes dificultats de tipus pràctic. En el cas d’Units un tema no menor és el conflicte que en el seu moment es va produir precisament entre Eva Perera i els membres d’aquest grup. La número 4 de la llista de Valls procedia també d’UDC i va incorporar-se a aquella organització que lidera Ramon Espadaler. Però, la seva incorporació amb Valls va provocar un dur trencament, entre d’altres raons perquè en aquest partit participava en la llista socialista com a número 3 l’exdirector de la policia, Albert Batlle. Sense ser impossible, perquè a la política aquesta paraula té poc sentit, sí que sembla dificultosa, almenys de bon principi, la seva incorporació. Més fàcil podrien ser persones procedents del grup lliberal, així com també algunes de les que fins ara formen part del partit que en el seu moment va crear Germà Gordó ,que va participar a les últimes eleccions i va obtenir un resultat migrat, si bé cal dir que dels tres petits grups apuntats ha estat l’únic capaç d’acudir a la cita electoral per compte propi.

Una qüestió no menor és qui liderarà aquesta formació, perquè atenint-nos a les pròpies declaracions del principal impulsor, Ramon Bosch, ell no està disposat a assolir aquest paper. Hi poden haver dos “tapats”  home i dona que respondrien als perfils electorals que creuen que són adients per captar aquells 300.000 vots.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

2 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú